Güncelleme Tarihi:
Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) Green Park Kartepe’de düzenlediği Ekonomi Zirvesi’nde ‘Yeni Teklojiler ve Değişen Medya’ başlıklı bir sunum yapan Öztürkler, “Harvard, MIT, Stanford, Oxford gibi okulların bilgi kaynaklarına dünya genelinden milyonlarca öğrenci tarafından bedava ulaşılabiliyor. Yani Urfa’da artık Oxford var. coursera.org’ta 62 üniversite işbirliği halinde. khanacademy.org’da ise 2006’dan beri 240 milyon ders verildi” dedi. Bilgiye erişimin kolay ve hızlı olması sayesinde teknoloji ve yüksek katma değer üretmenin, ekonomik gelişmenin daha kolay hale geleceğini vurgulayan Öztürkler, Türkiye’nin teknolojiyi takipte dünya genelinde en üst sıralarda yer aldığını anlattı. Öztürkler şöyle konuştu: “Cep telefonları ve tabletler teknolojik devrimin merkezinde olacak. Türkiye’de 10 milyon akıllı telefon kullanıcısı var. İnterneti en hızlı ülkelerden biriyiz. Türkiye’de satılan her 3 bilgisayardan biri tablet. Sosyal medyada da çok üstlerdeyiz.”
HER ALANDA TEKNOLOJİ
Koray Öztürkler, yakın bir gelecekte insan hayatındaki bütün araçların akıllı teknolojilerle yönetileceğini şu örneklerle anlattı:
* Otomobillere cepten kumanda edilebilecek. Kazalar teknolojyle otomatik raporlanacak, uzaktan arıza tespiti yapılacak.
* Hastane, eve gelecek. Uzaktan erişimle, nabız, tansiyon, kan basıncı,
kronik hastalık, yaşlılık takibi, ilaç enjeksiyonu yapılacak.
* Haber mecraları değişecek. Şimdiden Türk medyasında da bu konuda çok öncü projelere şahit oluyoruz. Gazetedeki haberle ilgili yeni gelişmeleri cep telefonuyla gün boyu takip mümkün. Tüketiciler, reklamcılar, yöneticiler, şirketler, gazeteciler için yeni bir dünya kuruluyor.