Üretimde dijitalleşme için imzalar atıldı: MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Üretimde dijitalleşme için imzalar atıldı: MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 17:45

İstanbul’da metal endüstrisi ve üretim sektörünün tamamının yararlanacağı, sanayi şirketlerinin dijital dönüşüm yolculuklarına rehberlik edecek MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi kuruluyor.

Haberin Devamı

 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) eliyle hayata geçireceği projede imzalar atıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) da katkı sunduğu proje ile MESS Eğitim Vakfı ortaklığında Türk sanayinin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak faaliyetler yürütülecek.

ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Toplam bütçesi 13,5 milyon TL olan Güdümlü Proje kapsamında sanayi şirketlerinin dijital dönüşüm süreçleri eğitim ve danışmanlık programları ile desteklenecek ve hızlandırılacak. Sanayi firmalarının teknolojik yetkinlikleri geliştirilerek küresel rekabet gücü, üretim ve ihracat kapasitesi artırılacak.

Haberin Devamı

Proje kapsamında üniversite sanayi iş birliği modeli ile yerli teknolojilerin geliştirilmesi ve teknoloji üretmeye yönelik bilgi birikimi de artırılacak.

YETKİN İŞ GÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Bu hedefle üretim sektörünün dijital teknolojilerle kalkınması, bu alanda ihtiyaç duyulan yetkin iş gücünün yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.

Merkezden, KOBİ’lerden büyük ölçekli şirketlere kadar imalat sanayinde faaliyet gösteren Türk şirketleri, OSB’ler, Ar-Ge Merkezleri, dijital dönüşüm eğitimlerini tamamlayan mühendisler, yöneticiler, operatörler, Dijital Olgunluk Değerlendirme çalışmasına katılacak şirketler, üniversiteler, Teknoloji Geliştiricisi KOBİ Start-up şirketler faydalanacak.

Merkez tarafından verilecek hizmetlerden; metal sanayi (otomotiv, beyaz eşya, makine, demir çelik) başta olmak üzere, kimya, ilaç, tekstil, hızlı tüketim, enerji, savunma gibi farklı sektörlerde dijital dönüşüme dair çalışmalar gerçekleştirmek isteyen imalat sanayindeki tüm kuruluşlar yararlanabilecek.

Proje ile sanayi firmalarına dijital dönüşüm yol haritaları çıkarılırken, İstanbul, yeni teknolojilerin ve dijital dönüşümün kesişim merkezi olacak. Eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde yurt dışına olan bağımlılık ortadan kaldırılacak. İstanbul Kalkınma Ajansı toplam bütçesi 13,5 milyon TL olan projenin yüzde 75’ini finanse edecek.

BAKMADAN GEÇME!