Güncelleme Tarihi:
Aksaray, süt ve süt ürünleri üretiminin büyük bir özen ve hassasiyet istediğini, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla personele hijyen ve gıda güvenliğine ilişkin sürekli eğitimler verildiğini söyleyerek, “Gönen ve çevresinde süt üretimi bir gelenek. Bölge üreticilerin tecrübeleri, süt üreticiliğinin sürdürülebilir hale gelmesinde oldukça önemli. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla daha verimli ve kaliteli süt üretimine katkı sağlıyoruz. Süt üreticilerinin eğitim ve bilinçlendirme ihtiyaçlarının karşılanmasıyla bölge ve ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor” dedi.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Sütün toplandığı noktadan başlayıp, sofralara gelene kadar, sütten elde edilen tüm ürünlerin uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretildiğini vurgulayan Aksaray, “Sütün tüm özelliklerinden yararlanmak için, hayvanların sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerin de hijyen konularında bilinçli olması gerekiyor. Süt üreticilerinin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, kendi işleriyle ilgili bilgi ve yeterlilik düzeylerinin artırılması ve bu yolla daha verimli ve kaliteli süt üretimi yapılması anlamına geliyor. Sadece hayvan sağlığı ve sütün hijyeni ile ilgili değil aynı zamanda aydınlatma, havalandırma, su ve yem temini, atıkların uzaklaştırılması gibi birçok konuda üreticiler ile bilgilendirme çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Hem tesislerimizde hem de çiftliklerde eğitime her aşamada büyük önem veriyoruz. Her kademede çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz, bilgileri tekrarlayarak hayatın bir parçası haline getiriyoruz. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarını düzenli olarak yapıyoruz. Bölgede yapılan eğitim çalışmalarında çiftlik sahipleri ve çalışanlarına yönelik bilgi güncelleme ve durum tespit çalışmaları yapıyoruz” yorumunu yaptı.