Üretim için sürdürülebilir eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Üretim için sürdürülebilir eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 07:00

Sürdürülebilir üretime dikkat çeken süt ve süt ürünleri firması Teksüt’ün Balıkesir’in Gönen ilçesindeki çiftliklerdeki ve köylerdeki ortalama 10 bin üreticiden süt aldığını söyleyen Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, sadece Türkiye’ye değil dünyanın 4 farklı kıtasındaki 23 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Aksaray, süt ve süt ürünleri üretiminin büyük bir özen ve hassasiyet istediğini, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla personele hijyen ve gıda güvenliğine ilişkin sürekli eğitimler verildiğini söyleyerek, “Gönen ve çevresinde süt üretimi bir gelenek. Bölge üreticilerin tecrübeleri, süt üreticiliğinin sürdürülebilir hale gelmesinde oldukça önemli. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla daha verimli ve kaliteli süt üretimine katkı sağlıyoruz. Süt üreticilerinin eğitim ve bilinçlendirme ihtiyaçlarının karşılanmasıyla bölge ve ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor” dedi.

Üretim için sürdürülebilir eğitim desteği

EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Sütün toplandığı noktadan başlayıp, sofralara gelene kadar, sütten elde edilen tüm ürünlerin uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretildiğini vurgulayan Aksaray, “Sütün tüm özelliklerinden yararlanmak için, hayvanların sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerin de hijyen konularında bilinçli olması gerekiyor. Süt üreticilerinin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, kendi işleriyle ilgili bilgi ve yeterlilik düzeylerinin artırılması ve bu yolla daha verimli ve kaliteli süt üretimi yapılması anlamına geliyor. Sadece hayvan sağlığı ve sütün hijyeni ile ilgili değil aynı zamanda aydınlatma, havalandırma, su ve yem temini, atıkların uzaklaştırılması gibi birçok konuda üreticiler ile bilgilendirme çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. Hem tesislerimizde hem de çiftliklerde eğitime her aşamada büyük önem veriyoruz. Her kademede çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz, bilgileri tekrarlayarak hayatın bir parçası haline getiriyoruz. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarını düzenli olarak yapıyoruz. Bölgede yapılan eğitim çalışmalarında çiftlik sahipleri ve çalışanlarına yönelik bilgi güncelleme ve durum tespit çalışmaları yapıyoruz” yorumunu yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!