Ünlüler Antalya'da yat yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler Antalyada yat yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aralarında Hollywood'un efsane aktörü Robert De Niro, Fransız şarkıcı Enrico Macias ve Kuveyt şeyhlerinden El Sabah Ailesi'nin de yer aldığı dünyaca ünlü sanayici ve işadamlarının satın aldığı lüks yatlar, Antalya'da tamamen Türk işçi ve mühendisininel emeğiyle yapılıyor.

EN GÜZEL YATLAR

İstanbul Tuzla Tersaneleri'nden yer darlığı nedeniyle 6 ay önce Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü'ne gelerek yat imalatına başlayan Latin Marin (LM) Şirketi sahiplerinden Orhan Çelikkol, tamamen Türk işçi ve mühendisinin el emeğiyle yapılan lüks ve modern yatların, dünyanın en güzel yatları seçildiğini söyledi.

Antalya Serbet Bölge Müdürlüğü'ne bağlı alanda ABD'li ve Fransız ortaklarıyla 6 aydır yat imalatı gerçekleştirdiklerini kaydeden Çelikkol, Düsseldorf'ta düzenlenen yat fuarında, kendi yaptıkları yatların, boylarında, dünyanın en güzel yatları seçildiğini açıkladı.

ABD'de oteller zinciri sahibi 2 işadamı, İngiliz, Japon ve Alman sanayici ve işadamlarına yat yaparak pazarladıklarını anlatan Çelikkol, Kuveyt şeyhlerinden El Sabah Ailesi başta olmak üzere, Robert De Niro, Enrico Macias gibi ünlülerin, yat siparişi verdiklerini belirtti.

Robert De Niro ile Enrico Macias'ın vermiş oldukları yat siparişlerinin 500'er bin dolar, El Sabah ailesi için yapılan yatların 8 milyon dolar olduğunu ifade eden Çelikkol, şunları söyledi:

‘‘Şu anda ABD'li ünlü oteller zinciri sahibi ile yine bu ülkede plastik sanayide önde gelen şirket sahibi, ayrıca bir uçak firmasının sahibi ile ve Newyork Yat Kulübü sahibi, yat yaptırmak için sipariş verdi. El Sabah ailesine 5. yatımızı yapıyoruz. Kuveyt şeyhinin sipariş verdiği 45 metre boyundaki yat, bir yıl sonra tamamlanarak teslim edilecek.’’

Çelikkol, Antalya'da imal edilen yatları, ABD ve Fransa'da anlaştıkları iki firmanın pazarladığını vurgularken, şunları söyledi: ‘‘Yatları, kendimiz satmıyoruz. ABD ve Fransa'daki bürolar, pazarlayıp satıyor. Yaklaşık 320-400 bin dolara mal ettiğimizyatları bu bürolar, yatların boyuna göre, 500-600 bin dolara, motoruna göre de 700 bin dolara satıyorlar.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!