UniCredit'ten Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

UniCreditten Türkiyeye 3 milyar Euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 11:44

UniCredit Group Genel Müdür Yardımcısı, Uluslararası Piyasalar ve Yatırım Bankacılığı Bölüm Başkanı Sergei Ermotti, Türkiye için bugüne kadar verilenlerle birlikte, çok kısa vadede 3 milyar Euro'luk bir yatırımlarının söz konusu olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Ermotti, yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok önemli özelleştirme projelerinin hayata geçirildiğine ve bunun devam edeceğine işaret etti, Türkiye'nin sadece yatırım bankacılığı açısından değil, perakende ve ticari bankacılık açısından da çok ilgi çekici bir ülke olduğunu, büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Türkiye'de özelleştirmelerle birlikte altyapı projelerinin daha da gelişeceğine dikkati çeken Ermotti, “Altyapıyla ilgili sektörler geliştikçe sermaye piyasaları da gelişecek. Bu gelişmeler, bizim Türkiye'deki kararlılığımızı sürdürecek ve yatırımlarımızın arkasında rüzgar olacak” diye konuştu.

“İYİ ÜN YAPTIĞIMIZ VARLIK YÖNETİMİNE ODAKLANIYORUZ”

Sergio Ermotti, UniCredit olarak bütçeyi ve yatırımları gerçekleştirecekleri fonları, yatırım yapılacak ülkenin büyüme potansiyeline göre belirlediklerini ifade ederek, “Türkiye için çok kısa vadede ayrılan 3 milyar Euro'luk bir yatırım söz konusu. Verilmiş ve verilecek olanlarla birlikte. Bu, yatırımlarla verdiğimiz destekle olabilir, finansman şeklinde olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ermotti, kendilerinin en önemli ilgi alanlarının varlık yönetimi olduğuna dikkati çekerken, “Biz varlık yönetimi konusunda dünyada çok kuvvetlenmiş ve iyi ün yapmış bir kuruluşuz. Türkiye'de sağlayacağımız bütün finansal hizmetlerin yanı sıra, özellikle varlık yönetimi konusuna odaklanıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, BÜYÜK BİR BÜYÜME DESTANI”

Türkiye'nin sadece Avrupa ölçüsünde değil küresel ölçekte Rusya, Hindistan ve Brezilya gibi büyük bir büyüme destanı olduğunu dile getiren Ermotti, bundan dolayı ülkeye ilgilerinin kalıcı olduğunu ve bunun sadece yatırım bankacılığı ile sınırlı olmadığını vurguladı.

Ermotti, Türkiye'de çok kuvvetli ve güvenilir finansal hizmetler sunmak için yola çıktıklarını, Yapı Kredi ve Koç Grubunun UniCredito ile imza attığı başarılar dikkate alındığında bankacılık ya da yatırım sektöründe her türlü segmentte varlık göstermek için geldiklerini ifade etti.

Sergio Ermotti, riski yaptıkları işin bir parçası olarak gördüklerini ve Türkiye'de potansiyelin riske oranının oldukça fazla olduğunu belirterek, ”Bundan dolayı Türkiye'deki girişimlerimizde biz çok rahatız, rahat nefes alıyoruz, başka bir deyişle gece rahat uyuyoruz. Tabii ki kısa vadede dalgalanmalar olabilir. Ancak kısa vadeli dalgalanmaların çok önemli olacağına inanmıyorum” diye konuştu.

UNICREDIT VE HVB

Verilen bilgiye göre, UniCredit Group İtalya, Almanya, Avusturya, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde toplam 140 bin çalışanı ve 7 bin şubesiyle hizmet veriyor.

Haberin Devamı

UniCredit'in geçen yıl bünyesine kattığı ve Almanya'nın en büyük bankaları arasında bulunan proje finansmanı konusunda uzman HypoVereinsbank'ın (HVB), 20 bin çalışanı bulunuyor ve 670 şube ile 3,2 milyon müşteriye hizmet veriyor. HVB, ağırlıklı olarak ulaştırma ve kamu-özel sektör ortaklığı, telekomünikasyon, enerji ve çevre, ham madde, ham madde ticareti ile özel sermaye yatırımları alanında yoğunlaşıyor.

HVB'nin, 2006 yılının ilk yarısında toplam 929 milyon Euro'yu bulan 24 proje finansmanına imza attığı ve bugüne kadar bu alanda toplam 264 projeyle 6,4 milyar Euro tutarında finansman sağladığı belirtildi.

Nisan 2003'den bu yana İstanbul'da temsilciliği bulunan HVB'nin bugüne kadar Türkiye'de Esenboğa, Antalya, Atatürk, Dalaman Uluslararası hava limanları ile Türk Telekom ve Erdemir özelleştirmesi gibi projelere finansman desteği sağladığı hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!