Unakıtan’a ’taşıyamıyoruz AKP’yi bırak’ mektubu

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan’a ’taşıyamıyoruz AKP’yi bırak’ mektubu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

Maliye Bakanı Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin reddedilmesini, ’CHP’yle aynı safta görünmemek’ isteğine bağlayan AKP milletvekili Turhan Çömez, Unakıtan’a mektup göndererek, "Artık yeter, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi taşıyamıyoruz, lütfen istifa edin" dedi.

Haberin Devamı

AKP’nin muhalif milletvekillerinden Turhan Çömez, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a mektup gönderdi. Çömez, mektubunda, "Artık yeter, partiye ve ülkeye yük oluyorsunuz. Sizi artık taşıyamıyoruz, lütfen istifa edin" dedi. Çömez, CHP’nin Unakıtan ile ilgili gensorusunun reddedilmesi gerekçesinin "CHP’yle aynı safta görünmemek" ve "Başbakanın birlik görüntüsünü bozmayın" çağrısı olduğunu bildirdi. Çömez, "Milletvekillerinin arasında otursanız, bu satırların sahibiyle aynı kanaati taşıyan çok sayıda kişi olduğunu görürsünüz" dedi. Çömez’in Unakıtan’ın çocukları ve eşiyle ilgili iddiaları da tek tek sıraladığı 5 sayfalık mektup özetle şöyle:

VİCDANLARDA AKLANMADINIZ:

CHP gensorusunda kalkan ellerle gerçekten aklandınız mı? Kağıt üstünde evet, vicdanlarda hayır. Milletvekillerinin arasında otursanız, bu satırların sahibi ile aynı kanaati taşıyan çok sayıda milletvekili olduğunu göreceksiniz. Bu yazıyı okuyunca eminim siz de kendinizi mahkum edecek, belki de bugüne kadar aldığınız kararlardan en doğrusunu alacak ve istifa edeceksiniz. Aynı üslupla yolunuza devam ederseniz, kendinize, AKP’ye ve ülkeye zarar vereceksiniz.

MISIR VE YUMURTA:

Mısır ithalatında vergi oranında yaptığınız değişiklik ile oğlunuzun şirketi A.B. Gıda’ya toplam 366 milyar lira avantaj sağlandı. Likit ve pastörize yumurtanın yüzde 18 olan KDV’si yüzde 8’e indirildi. Bu küçük ayarlamadan oğlunuzun şirketi büyük avantajlar elde etti. Kuş gribi yaşandığı günlerde, kaç milyon yumurta topladınız. Dilerim hepsini belgelemişsinizdir.

ARAZİ TOPLADINIZ MI?:

Oğlunuzun şirketine ceza kesilmemesi karşılığında Aksakal Belediyesi’ne yardım adı altında para ödediniz mi? Oğlunuz Abdullah Unakıtan’a ait şirkete, yeni yatırım gerekçesiyle 2.5 trilyon liralık teşvik verildi. Bu avantajlardan kaç kişi yararlandı? Manyas yolu üzerinde oğlunuza ait fabrikanın etrafında ne kadar arazi satın aldınız, bunları bildirdiniz mi?

GÖZLERİME BAKIN:

Eminim ki en fazla zorlanacağınız konu, Etibor’un dinlenme tesislerinin ihalesi olacaktır. Bandırma’nın Edincik beldesindeki arsanın satış süreci, perde arkasını öğrenenleri derinden üzecektir. Bununla ilgili gözlerimin içine bakarak, savunma yapma cesaretiniz var mı?

EŞİNİZİN KAZASI:

Eşiniz Ahsen Unakıtan’a İstanbul’a geldiğinde ne tür bir araç tahsis ediyorsunuz? Merter’de eşinizin, yurda kaçak sokulan bir araçla kaza yaptığı, bu aracın benzininin dahi İstanbul Defterdarlığı’nca temin edildiği doğru mu? Ofer ile kaç kez görüştünüz? Bu işadamının özel uçağı ile Hong Kong’a gittiniz mi? Buradan Singapur’a geçtiniz mi? Gezinin ikinci ayağında neden kimseyi yanınıza almadınız? Ofer’in özel uçağı ile İtalya’ya gittiniz mi? Oğlunuz bu ihalelerden önce kaç kez İsrail’e gitti, hangi otellerde, kimlerle görüştü? Cevabınız hayır olsa bile kayıtların hepsi birgün ortaya çıkacak ve yanlış ilişkiler tek tek kamuoyuyla paylaşılacak.

EGO biletindeki Unakıtan yumurta reklamı kalkıyor

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın sahibi olduğu A.B Gıda’nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO kartlarının arkasında yer alan pastörize yumurta reklamları, gelen tepkiler üzerine kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, reklamların belediye tarafından değil, kart basım ihalesini kazanan Aysu Dış Ticaret tarafından alındığı ve ’pastörize yumurta’ reklamları üzerine yapılan spekülasyonlar üzerine, manyetik kart basımı için yeniden ihaleye gidileceği ve reklama artık izin verilmeyeceği belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni manyetik kart basımı ihalesi yakın bir tarihte yapılacak. Aysu Dış Ticaret firmasının ortaklarından Mustafa Göksu ise Abdullah Unakıtan’la yaptıkları anlaşmadan kazançlarının ne olduğunun sorulması üzerine, "Fiyatlar ticari sırdır; açıklamam" dedi. Kartları Fransa’da bastırdıklarını anlatan Göksu şöyle konuştu: "Sanırım anlaşma geçen yıl, 8 milyon kart üzerinden yapılmıştı. Biz Sümerbank’ın da reklamlarını bastık. Yani bize kim reklam verirsek basarız. Sanırım Sayın Unakıtan’ın firmasıda orta Anadolu’ya açılmak istiyordu ve böyle reklam vermeyi uygun buldu."

Haberin Devamı

Geçen: Unakıtan koltuğunu bıraksın

AKP
Hatay Milletvekili Fuat Geçen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın iddiaları yanıtlamasını isterken, hakkında bu tür iddialar bulunun bir kişinin artık koltuğunda oturmaması gerektiğini söyledi. Geçen, Başbakanın’ın da bu iddiaların muhatabının arkasında durmaması gerektiğini söylerken, böyle bir tavrın ileride gündeme gelebilecek "Yüce Divan" sürecinin tetikçisi olacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Unakıtan’ın olaylı villarında yıkım hazırlığı

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan’ın, Bulgurlu Mahallesi’ndeki biri kaçak iki villasında yıkım hazırlıkları başladı. İşçiler, yıkımda zarar görmemeleri için villanın çatısındaki kiremitleri, ahşap iskeleti, pencere ve kapıları söktü. Unakıtan, biri kaçak olan 2 villası için geçen 18 Ekim’de yaptığı başvuruya 31 Ocak’ta sonuçlandı ve villara yıkım belgesi verildi.  AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çakır ve Unakıtan önceki gün yapılan AKP Üsküdar İlçe Kongresi’nde biraraya geldi. Başkan Çakır, Unakıtan’a "Sayın bakanım villalar için yıkım kararı çıktı. Çok sıkıştırıyorlar. Ne zaman yıkacaksınız?" diye sordu. Unakıtan’dan "Çok mu dert oldu başına. O zaman sen yık" cevabını alan Çakır’ın, "Yıkımı yaparız ama masrafın yüzde 20 fazlasını vermeniz gerekiyor" dedi. Bunu üzerine Unakıtan villayı kendisinin yakıcağını söyledi. Dün villara gelen 8 işçi yıkım için hazırlıklara başladı. Çatılardaki kiremitler, ahşap çatı iskeleti, kapı ve pencereler zarar vermeden söküldü. Çakır, Unakıtan’ın villaları yıkıldıktan sonra nasıl bir konut yapacağına ilişkin ise, "Henüz bir proje yok. başvuru olmadı. Proje olursa mevzuata uygun olup olmadığı değerlendirilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!