Ulusal Kalite'de büyük ödül "Bilim"in

Güncelleme Tarihi:

Ulusal Kalitede büyük ödül Bilimin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2006 01:41

Türkiye Kalite Derneği (Kalder) ile Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneğince (TÜSİAD) düzenlenen “Ulusal Kalite Ödülleri” sahiplerini buldu.

Kalder tarafından bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Kalite Kongresi, ”Ulusal Kalite Ödülleri”nin verilmesiyle sona erdi.
Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, ulusal kalite ödüllerinin, Türkiye'de kalite bilinçlenmesinin artması ve toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Ulusal kalite ödülünde, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın “Avrupa Kalite Ödülü”nde kullandığı “Mükemmellik Modeli” kriterlerinin esas alındığını ifade eden Kaylan, “Geçen 14 yılda ödül sürecine 180 kuruluş başvurmuştur. Ödül sürecine katılım, sektörel yayılım ve çeşitlilik açısından sevindirici olmakla beraber, sayısal olarak oldukça azdır” dedi.
Mükemmellik yolculuğunda zirveye tırmanmak kadar, sürdürülebilir rekabet güçlerinin korunması ve zirvede kalınmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Kaylan, “Bu yolculuk kuşkusuz ödül almakla sonlanan bir yaklaşım değil, bir yaşam tarzı olmalıdır” diye konuştu.

Kaylan'ın konuşmasının ardından, “Ulusal Kalite Büyük Ödülü”ne Bilim İlaç AŞ'nin, “Ulusal Kalite Başarı Ödülü”ne ise TNT Express'in layık görüldüğü açıklandı.

Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder'in elinden alan Bilim İlaç AŞ Genel Müdürü Erhan Baş, 1998 yılından bu yana sistematik şekilde sürdürdükleri toplam kalite yönetimi çalışmalarının sonucu olan bu ödülle, küresel bir ilaç firması olmaya hazırlandıklarını söyledi.

Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü Kalder Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök'ün elinden alan TNT Express Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız da ödülü kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, çalışanlarına teşekkür etti.
Yıldız, kazandıkları ödülü, salonda bulunan TNT Express kuryesi ile kuruma gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!