Güncelleme Tarihi:
Sarduya Catering Grubu, hazır yemek sektöründe yeni bir adım atarak, yüzde 100 hijyenik yemek paketi hizmeti başlattı.
ISO 9002 kalite güvencesi ve Gıda Standartları Tüzüğü'ne göre kalite uygunluğu bulunan sterilize yemek paketi, yüzde 100 hijyenik özel fırınlarda hazırlanarak, hijyenik paketlere konuyor. İsteğe bağlı olarak 10, 20 ya da 50'lik servis halinde müşteriye ulaşan ısıya dayanıklı paketler, önceden 80 dereceye kadar ısıtılmış elektrikli özel kaplarda 10 dakika ısıtıldıktan sonra, yemek servise hazır hale geliyor.
Sterilize yemek paketi hizmeti alan kuruluşa, Sardunya Catering Grubu uzmanları tarafından 2-3 gün hijyenik kullanım eğitimi veriliyor. Hizmet süresince her 15 günde bir hijyen denetimi hizmeti de veren Sardunya Catering Grubu'nun 3 kaptan oluşan yemek paketi, kişi başına 320 bin, 4 kaptan oluşan yemek paketi 420 bin liraya maloluyor. İngiltere'de gıda teknolojisi eğitimi gören Sardunya Catering Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, sterilize yemek paketi sistemini kendi Grubu'nun restoran ve kafeteryaları ile özel yemek organizasyonlarında 5 yıldır uyguluyor. Örneğin, Camel Trophy'ye katılan Türk ekibinin 5 yıldır dünyanın neresine giderse gitsin yanına aldığı uzun süre dayanıklı arazi kumanyası ile Gap Urfa Tüneli'nin açılışında 1700 davetliye sunulan 35 çeşit yemek, Zincirkıran'ın sterilize yemek paketi sistemiyle hazırlanmış. Zincirkıran şimdi, sterilize yemek paketi sistemini ofis ve şirketlerin hizmetine de açtı. Yemek sektöründe 22 yıllık deneyimi bulunan Zincirkıran, ‘‘Sterilize yemek paketi sisteminde yiyecekler kapalı ortamda pişirildiğinden, buhar kaybı, dolayısıyla da lezzet kaybı olmuyor. Aksine yemeğin lezzeti gelişiyor.’’ dedi.