TVPLus’la filmi 2 liradan, maçı 5.90 liradan satacak

Güncelleme Tarihi:

TVPLus’la filmi 2 liradan, maçı 5.90 liradan satacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Abonelerine bilgisayar, cep telefonu ve tabletlerde aynı anda TV izleme olanağını TVPlus adıyla yeni bir platformda sunmaya başlayan GSM operatörü Turkcell, gelecek için de aynı platformada yayın yapacak kendi kanalları için yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “TV izlemek giderek kişiselleşiyor. TVPlus ile aynı aileden üç kişi aynı anda üç cihazla istedikleri yayını izleyebilecekler. Yayın akar, seyirci bakar dönemi geride kalıyor” dedi.

Uygun cep telefonu ve tabletler aracılığıyla kullanılacak uygulamayla, televizyon ‘kişisel’ hale gelecek. Sistem sayesinde programlar istenildiğinde başa sarılabilirken, kaçırılan diziler sonradan da izlenebilecek. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise platformda, vizyon filmlerinin bulunacağını, filmlerin 2 ile 4 lira arasında kiralanabileceğini belirterek şu bilgileri verdi: “40’tan fazla kanal yer alıyor.

Kaçırılan diziler de izlenebilecek. Canlı yayını durdurulup oynatılabilecek. 3 ekranlı sistem olduğu için bir cihazda bıraktığınız filme, diğer cihazdan devam edebileceksiniz. Platformda, arkadaşlarınızın tavsiyelerini de görebiliyorsunuz. Arkadaşınızın hangi filmi izlediğine bakıp aynı filmi izleyebiliyorsunuz. Canlı tweetleri de görebiliyorsunuz. En çok neyin izlendiğini de görebiliyorsunuz. Maç yayınları da bu şekilde izlenebilecek. Günlük olarak maçları satın almak için ise 5.90 TL ödenecek.”

Haberin Devamı

İzleyici seyirci kalmayacak
İlk etapta yalnızca Turkcell ve Turkcell Superonline abonelerinin kullanabileceği daha sonra diğer operatörlerin kullanıcılarına da açık olacak platformun içinde TV kanallarının yanı sıra sinema filmelerinin DVD’leri ve diziler yer alacak. Gittikçe daha fazla insanın mobil tv kullandığını belirterek Süreyya Ciliv, Türkiye’nin mobil tv ile tanıştığını ve, bu uygulamanın 100 bin kişi tarafından kullanıldığını, kullanımın kişi başı yıllık 1520 dakikaya ulaştığını söyledi.

4 paket sunuluyor

TURKCELL Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, sistemin fiyatlandırılmasına ilişkin şunları kaydetti: “Bütün cihazlarda aynı ekran özelliklerine ulaşabiliyorsunuz. 4 paketimiz var. Başlangıç paketi, web’ten TV ve dizi, standart paketimizde,TVv, diziler ve belli filmler, sinema paketi ve Lig TV maçları var. Başlangıç paketi hazirana kadar ücretsiz olacak. Standart pakette ise aylık 5.90 ve günlük 1 lira olacak. 200’den fazla filmin yer aldığı sinema paketi 9.90, lig TV paketi 14.90 TL olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!