Güncelleme Tarihi:
Uluslararası camianın Suriye konusunda çok önemli olduğunun altını çizen ve özellikle Birleşmiş Milletler’in de desteğinin alınması gerektiğini vurgulayan Boyner, “Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun değil ama Türkiye’nin de sınır güvenliğini mutlaka koruması gerekiyor” dedi.
Caydırıcılık adımı
Boyner, “Sınırlarımızda olan olaylar özellikle o bölgedeki ekonomileri olumsuz olarak etkiliyor. Ama Türkiye’nin özellikle Suriye konusunda veya sınır güvenliği konusunda hem itidal hem de caydırıcılık dengesinde adımlar atarak önümüzdeki süreci yönetmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Söylenecek bir şey yok
Toplantıda konuşan OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Pier Carlo Padoan ise Suriye ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. Padoan, o konuda söyleyecek bir şeyi olmadığını belirtti.
OECD: Riskler devam ediyor
OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Pier Carlo Padoan, bazı risklerin Türkiye ekonomisi için halihazırda devam ettiğini belirterek, “Burada yüksek enflasyon sebebiyle rekabet gücünü kaybetme riski olabilir. Ayrıca likidite oluşturmaya fazla dayandığı için yine bir riske dönüşebilir. Bu bakımdan kısa ve orta vadede Türkiye’nin yapısal birtakım uyumlaşma çabalarını sürdürerek mali disipline de özen göstermesi gerekiyor” dedi. Padoan, şunları kaydetti: “Kısa vadede piyasa baskısı altında olan Güney Avrupa ülkelerinin uyumlaşma programlarını sürdürmeleri gerekiyor. Bunun için de yapısal reformlar oldukça önemli. Avrupa bölgesindeki kurumların desteği söz konusu.”