Türkler Azerbaycan’da Hollanda teknolojisi ile süt ürünleri üretecek

Güncelleme Tarihi:

Türkler Azerbaycan’da Hollanda teknolojisi ile süt ürünleri üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Türk işadamları Azerbaycan’da kurduğu Şeki Agro İndastris Şirketi ile Hollanda teknolojisi ve kredisi ile Azerbaycanlı ortaklarla yaklaşık 15 milyon Euroluk yatırım gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günler içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılımıyla gerçekleştirilen açılışta süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştirecek şirketin yalnız iç piyasaya değil çevre ülkelere de ihracaat yapacağı açıklandı.

60 milyon Euro

Şeki Agro İndastris’in ilk yıl için 60 milyon Euro’nun üzerinde bir ciro yapmasının hedeflendiği bildirildi. Şirketin kurucusu Sümerbank eski genel müdürlerinden Erkan Tapan yaptığı açıklamada "Azerbaycan’ın Şeki Bölgesinde yerli ortaklarla beraber kurduğumuz ŞekiAgro Damızlık Süt Çiftliği ve Hollanda Peyniri Fabrikası için 612 damızlık süt ineği ithal edildi. Şirket bünyesinde modern ahırlar, yem değirmeni, peynir fabrikası, bilgisayarlı süt sağım sistemleri ve besi tesisi de kurarak üretimini tamamen kendi bünyesinde gerçekleştirme kapasitesine sahip modern bir kompleks oluşturduk. Günlük 15.000 litre süt üretim kapasitesi olan şirket ürünlerinin, Azerbayca’nın iç piyasa talebini karşılamasının yanı sıra komşu ülkelere de ihracat yapma hedefi de bulunmaktadır." Erkan Tapan, Hollanda’nın uzun vadeli ihracat kredisi ile kurulan tesiste Genel Müdürlük görevini Hilmi Temiz üstlendiğini de açıkladıktan sonra "Agro İndastris, Azerbaycan’nın tarım sektöründeki en büyük yatırımlarından biridir. Bu tesis, yalnızca Azerbaycan’ın değil, aynı zamanda tüm Kafkaslar’ın da en büyük ve en modern süt çiftliğidir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!