Türkiye'yi ABD'de temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi ABDde temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 12:23

Global Üniversiteli Girişimci Yarışması'nda 126 genç girişimci arasında birinciliği, kurduğu internet şirketi ile Mustafa Acet kazandı. Acet, Türkiye'yi New York'ta temsil edecek.

Haberin Devamı

Global Students Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla Turkcell'in ana sponsorluğunda, Akbank'ın katkılarıyla ve Bizz Consulting işbirliğinde Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen “Global Üniversiteli Girişimci Yarışması” sonuçlandı.
Yarışmada www.indirdik.com'un sahibi girişimci Mustafa Acet 126 genç girişimci arasından birinci oldu. Acet, New York'ta 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleşecek dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek. 44 ülkeden seçilen girişimci gençlerin rekabet edeceği yarışmada birinciye 200 bin dolar ödül verilecek.
Yarışmada Turevmak isimli şirketin sahibi Onur Kayapınar “sosyal etki ödülü”nü alırken, Vayen Turkey'in sahibi Mert Yentür “önovasyon” ödülüne, Atılım Hayvancılık'ın sahibi Emre Babayiğit de “geleceği gören girişimci” ödülüne ayık görüldü.

"Girişimcilik ve inovasyon şart"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin gençleri girişimcilik gibi bir konuda desteklemesinin Türkiye için çok güzel bir örnek olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin 88. yılında Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu anımsatan Ciliv, şunları kaydetti:
“Gerçekten burada en büyük farkı yaratan Türk insanının hırsı, kendine inancı, kendine güveni... Fakat aynı zamanda daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Daha fazla katma değer üretmemiz, ticaret açığını kapatmamız ve ortalama geliri yukarı çıkarmamız lazım. Bunun için de inovasyona, girişimciliğe daha fazla önem vermek gerek. Biz Turkcell'de de kendimize 'nasıl daha az profesyonel, daha çok girişimci oluruz' diye soruyoruz. Girişimcilik benim için inovasyon, fark yaratma, farklı düşünme, cesaret, risk alma, değişimi okuma, gelecek hakkında vizyon oluşturma, o vizyonu misyona dönüştürme o misyonu da etrafındaki insanlara enerji olarak aktarma demek. Bu yarışmaya 126 başvuru olması büyük başarı. Bu rakam, önümüzdeki senelerde binlere ulaşacak. Yarışmaya katılan 126 gencimizi de kutluyorum.”

"Akkurt: Fikirlere her zamankinden çok ihtiyacımız var"

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere ve girişimlere her zamankinden çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Gelişmiş ülkelerin ekonomilerini öne çıkaran, piyasa değeri itibarıyla global sıralamalarda en üstte yer alan pek çok şirketin başarı hikayesinin ardında genç girişimciler ve hayalleri bulunduğunu vurgulayan Akkurt, şöyle devam etti:
“Bugün Türkiye'nin de hedefi ve ufku çok daha geniş. Ülkemiz kriz deneyimi, yurt dışı tecrübesi yüksek, her türlü ekonomik konjonktüre kolaylıkla adapte olabilen girişimcileri sahip. 72 milyonluk, dinamik ve genç nüfusumuzla yarının uluslararası işletmelerini kuracak daha fazla genç girişimci yetiştirmeliyiz. Akbank olarak gençlerimiz ve insanımızı girişimciliğe teşvik eden çalışmalara öncülük etmeye, girişimcilerimizi farklı projelerle desteklemeye ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlayacak kaynakları temin etmeye devam ediyoruz.”

"İşsizliğin çözümü girişimcilik"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise girişimci sayısınındaki artışla birlikte ülke refahının da arttığını söyledi.

Türkiye'nin bugün nüfusunun yarısının 29 yaşın altında olduğuna işaret eden Sabancı, “Ama eğer biz işsizliğe çözüm bulmazsak bu patlamaya hazır bir bomba. Bizim buna muhakkak bir çözüm bulmamız lazım” yorumunu yaptı.,

Haberin Devamı


Girişimciliğin işsizliğin evrensel bir çözümü olduğunu belirten Sabancı, Türkiye'deki girişimcilerin sayısının da hızla arttığını kaydetti. Bu konuda rol modellerin artırılmasının önemine de dikkati çeken Sabancı, TOBB bünyesinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!