Türkiye'deki yabancılar AB için lobi yapacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyedeki yabancılar AB için lobi yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin Lüksemburg Zirvesi'nde AB'nin bekleme odasına dahi alınmaması üzerine İKV ve YASED, bir Ortak Girişim Platformu oluşturdu. Bu platform, AB ülkeleri nezdinde lobi yapacak. Ayrıca 12 Ocak'ta durum değerlendirmesi yapıp, bir deklarasyon yayınlayacak.

Türk özel sektörünün Avrupa ile ilişkilerini yürüten İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Yabancı Sermaye Koordinasyon Derneği (YASED), Lüksemburg Zirvesi'nde genişleme halkasına alınmayan Türkiye'deki yabancı sermayeyi harekete geçiriyor. İKV ve YASED'in oluşturduğu Ortak Girişim Platformu, 12 Ocak'ta Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firma temsilcileriyle, özel sektörün AB'ye tam üyelik ile ilgili görüşlerini aktararak lobi faaliyetini başlatacak.

İKV ve YASED Yönetim Kurulları bu toplantı sonunda Türk ve Avrupa kamuoylarına duyurulmak üzere bir ortak deklarasyon yayınlayacak. Bu deklarasyonda hem Türk özel sektörünün hem de yabancı sermayenin görüşleri Avrupa kamuoyuna bir deklarasyon bildirilecek.

İŞ DÜNYASI ZİRVESİ

Bu deklarasyondan önce Türk iş dünyası kendi arasında gerçekleştireceği zirvede AB ile ilişkilerdeki son durumu görüşecek. Bu zirve İKV öncülüğünde, İKV'yi oluşturan asil üyeler ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımı ile 5 Ocak'ta yapılacak. İKV'nin asil üyeleri TOBB, İTO, İSO, TÜSİAD, İMKB, İTKİB, Türkiye Bankalar Birliği, TİM, TİSK, TZOB, TÜSİAD, İstanbul Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası da bu toplantıya katılacak. Toplantıda Danışma Kurulu üyeleri arasında yer alan eski İKV Başkanları ve eski bakanlar da yeralacak. İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, bu toplantılardan sonra 16 Ocak'ta AB Ulusal Danışma Konseyi'nin de toplanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!