Güncelleme Tarihi:
Bankalar 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni Tüketici Kanunu ile birlikte kullanılmayan mevduat hesaplarından da hesap işletim ücreti alabilecek. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin kendilerine gönderilen telefon mesajlarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.
“6502 sayılı yeni kanunla birlikte bankalar artık müşterilerinin haberi ve onayı olmadan ücret talep edemeyecekler. Kredi kartını iptal ettirmek isteyen bir müşteri kapatma ücreti ile karşılaşmayacak. Ancak tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızdan olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz” diyen Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin kullanmadıkları hesaplarını kapatmak için son günün 28 Nisan olduğunu hatırlattı.
Müşterilerin hesaplarını kapatmak için banka şubelerini gitmesini tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Ağaoğlu, müşteri hizmetlerini aramaları durumundaysa, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin tarih ve saatini kaydetmelerini önerdi.
HESAP NASIL KAPATILIR?
Banka hesapları bankaların İnternet Şubeleri, ATM’ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kapatılabiliyor. Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri yahut sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor. Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebilecek olmanın yanı sıra aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.
Bankalar, kullanılmayan hesapların 28 Nisan’dan önce kapatılması durumunda herhangi bir ücret talep etmeyecek.