Türkiye’ye 10 milyar dolar yabancı yatırım gelir

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye 10 milyar dolar yabancı yatırım gelir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

BU yıl 4 milyar dolara yakın birleşme, satınalma ve özelleştirmelere aracılık etmeyi hedeflediklerini söyleyen Standart Ünlü’nün İcra Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, bunun 2.5 milyar dolarını satınalmalar, 1.5 milyar dolarlık kısmını da özelleştirmelerin oluşturacağını ifade etti.

15’inci kuruluş yılını kutlayan Standart Ünlü 2010’da halka arz, ikincill halka arz, blok satışlar ve geleneksel satın almalarla yaklaşık 3 milyar dolar yabancı sermayenin Türkiye’ye girişine aracılık etti. 2011’de 10 milyar dolarlık yabancı yatırımın Türkiye’ye girmesini beklediğini anlatan Ünlü, bunun tüketim, perakende, medya, ilaç ve altyapı alanlarına yoğunlaşacağına dikkat çekti. Cari açığın bu yılda gündemde olmasına rağmen bu yatırımlar sayesinde finansmanın sorun olmayacağını da kaydetti. tahvil ihracı gerçekleştireceğiz.”
Standard Ünlü Genel Müdürü Attila Köksal da, Türk bankacılık sektörünün kredi hacminin yüzde 32’lerden yüzde 25’lere gerileyebileceğini belirterek “Borsa ciddi miktarlarda yeni halka arz bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!