Güncelleme Tarihi:
Seymen Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 bin dönüm alan üzerinde kurulması düşünülen ve Türkiye'nin dünya yat üretiminde daha fazla pay almasını sağlayacak Manavgat Yat Limanı ve Tekne İmal, Çekek Yeri Alanı'nın 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığının onayından geçtiğini kaydetti.
Hüseyin Seymen, şöyle konuştu:
“DTO Antalya Şube yönetimi ve özellikle de Başkan Hüsnü Çöllü'nün 8-9 yıldır takip ettiği proje nihayet hayata geçirilecek. Manavgat Yat Limanı ve Tekne İmal Çekek Yeri projesi, lüks yat üretimi konusunda Antalya'yı dünya yıldızı yapacak. Türkiye yat üretiminde dünya yıldızı olacak. 4 bin dönüm alan üzerinde kurulacak yat üretim ve çekek bölgesi, Türkiye'nin önünü açacak bir projedir. Antalya'daki bütün yat üreticileri bu bölgede toplanacak. Bölgede en az 1000 yat kapasiteli marina yapılacak.”
Antalya Serbest Bölgesi'nde Türk ve yabancı sermayeli 40'a yakın firmanın faaliyette bulunduğunu, bu bölgede üretilen ultra lüks yatların dünya pazarlarına satıldığını hatırlatan Seymen, 4 bin dönüm alan üzerinde kurulacak Manavgat yat yapım ve çekek yerinin, bölge yatçılığının lokomotifi olacağına işaret etti. Seymen, Antalya bölgesinin yılda 50 milyon dolar olan yat ihracatı rakamının Manavgat'ın devreye girmesiyle üç katına çıkacağını bildirdi.
LÜKS YAT ÜRETİMİNDE TÜRKİYE DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ
Aralarında Kuveyt Emiri El Sabah ailesi, ünlü Formula-1 pilotu David Coulthard ve Avrupa'nın ünlü plastik cerrahlarının da bulunduğu onlarca iş adamı, Antalya'da her biri en az 5 milyon doları bulan ultra lüks tekne yaptırdı.
Antalya Serbest Bölgesi tersanelerinde yapılan ultra lüks tekneler, ABD, İngiltere ve başka ülkelere gönderildi.
Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyette bulunan yat üretim firmalarında her yıl 10'a yakın lüks tekne denize indirilerek ihraç edilirken, 20-25'e yakın tekne de kızağa konuluyor. Türkiye, ultra lüks yat üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alıyor.