Türkiye üzerinden K.Irak’a gireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Türkiye üzerinden K.Irak’a gireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 00:00

İtalya’da yaşanan ekonomik krizden hiç etkilenmediği gibi kötümser şartlara karşın sektörün en sağlıklısı olarak kârını artıran UniCredit, Türkiye’de ortağı Yapı Kredi aracılığı ile alt yapı yatırımlarını arttıracağını, yeni şubeler açacağını ayrıca yine Türkiye üzerinden Kuzey Irak pazarına gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

KOÇ’LA UYUMLUYUZ

Türk–İtalyan Diyalog Forumunda konuşan UniCredit’in CEO’su Federico Ghizzoni “Türkiye bünyemizde ki büyüme stratejimizde yatırım yapmayı hep gündemde tuttuğumuz ve planladığımız 3-4 ülkeden biri. Alt yapı yatırımlarımızın Türkiye’de ne denli doğru olduğu aşikar. Beklentilerimizden fazlasını elde ettik. 2 milyar euroluk yatırımda bulunduk ve ortağımız Yapı Kredi’den de Koç ailesinden çok memnunuz ve uyum içerisindeyiz” dedi.

İTALYA DA BİLİYOR

Ghizzoni piyasa değerlendirmelerini beklemeye gerek kalmadan Türkiye’de şube sayısını arttıracaklarını böylece daha da büyüyeceklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Yapı ve Kredi sayesinde UniCredit her yönden sağlıklı bir dönem geçiriyor. Türkiye’de bulunmak bizim için çok önemli. Çünkü burada Yapı Kredi sayesinde ağımızı genişletiyoruz. Kuzey Irak pazarı ile yakından ilgileniyoruz. Bakın Azerbaycan’da da birinci banka konumuna geldik. Türkiye’nin bizim için önemini artık İtalya’daki bankacılık sektörü de biliyor.”

Haberin Devamı

UniCredit’in Türkiye faaliyeti

YAPI Kredi’nin Koç Holding ile birlikte yüzde 50 hissedarı olan UniCredit Group, Türkiye’ye yatırımlarını arttırıyor. Yılın üçüncü çeyreğinde net kârı bir önceki döneme göre yüzde 51 artarak 639 milyon liraya çıkan Yapı Kredi’nin, maddi öz kaynak kârlılığı ise yüzde 16.8’e ulaştı. Bankanın toplam gelirleri 5 milyar 116 milyon TL olarak gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!