Türkiye turizmde öne çıktı, en az 10 yeni otel markası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye turizmde öne çıktı, en az 10 yeni otel markası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

Mandarin, Jumeirah, Shangri-La, Wyndham, Raffles, MGM, The Address gibi 10’dan fazla lükse otel zinciri Türkiye’ye girme hazırlığı yapıyor. The Rezidor Group ve Wyndham Hotel Group alt markalarıyla birlikte 20 kadar otel açmayı planlıyor. Bu uluslararası markalar, İstanbul’da özellikle Boğaz ve Pera bölgesinde yer arayışını sürdürüyor.

DÜNYACA ünlü 5 yıldızlı otel zincirleri, yatırım plarları içine Türkiye’yi de aldı. Shangri-La Hotels, Mandarin Oriental Group, Dubai’deki Burj El Arab’ın işletmecisi Jumeriah, Singapurlu Raffles, MGM, The Address Hotels gibi uluslararası zincir markaların Türkiye’ye gelme hazırlığı yapıyor. Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı’nda konuşan otel yatırım danışmanlığı şirketi Jones Lang Lasalle Hotels Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı, “Uluslararası zincirler özellikle Boğaz ve Pera bölgesinde yer arıyor. Zincirlerin ağırlıklı hedefi İstanbul” dedi.
Güneyde olmak isteyen zincirlerin de olduğunu açıklayan Nişancı, şu örnekleri verdi: “ABD kökenli Nikki Beach Hotels. MGM kumarhaneleri olmadan Türkiye’ye gelmek istiyor. Boğazda yer bulması halinde ise diğer markası Bellagio ile otel açacak. Dubaili Emaar Grubu’nun otel markası The Address İstanbul Libadiye’de otel açacak. Bodrum’da da yer arıyor. Ortadoğu kökenli Jumeriah zinciri ise ilk otelini büyük ihtimalle Maçka’da açacak.”

İstanbul’a 2 yeni Radisson

Radisson markasını bünyesinde bulunduran The Rezidor Group Başkan Yardımcısı Puneet Chhatwal da, otel sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “İstanbul’da 2 olan otel sayımızı 4’e çıkaracağız. Havalimanı ve Boğaz’da 2 otelimiz var. Ant Yapı’yla beraber Ataşehir’de yapılacak 3’üncü otelimiz gelecek yılın ortasında açılacak. 4’üncü otel için de anlaşmada son aşamaya gelmiş durumdayız. Türkiye’de otellerimizin performansından çok memnunuz.”

Wyndham anlaşmalar yaptı

Ramada markasıyla Türkiye’de bulunan Amerikalı Wyndham Otelleri de, yeni markalarıyla Türkiye’deki otel sayısını 20’ye çıkaracak anlaşmalara imza attığını duyurdu. Pera Palace Otel’le tanınan Orient Express de Taksim Pera bölgesi ve Boğaz’da yer arayan zincirler arasına girdi. Orient Express Hotels Başkanı ve CEO’su Paul White, İstanbul’daki fırsatlara baktıklarını söyledi.

Zorlu’nun işletmecisi belli oldu

ZORLU Grubu’nun İstanbul Zincirlikuyu’daki projesinde bulunan otelinin işletmecisinin de belli olduğu öğrenildi. 200-400 oda arasında olması plananan otelin oda sayısının 180’e düşürüldüğü ve yedi yıldızlı bir otel zinciriyle anlaşıldığı belirtildi. Yeni zincirin resmi açıklamasının mart ayı sonunda yapılması beklenirken, bu zincirin Mandarin olduğu tahmin ediliyor.

Dedeman Almanya’da iki otel açacak

DEDEMAN Grubu da yatırım için odağını yurtdışına çevirdi. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Almanya’de 2 otel yatırımı üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Anadolu’ya yaptığımız yatırım bu kadar yeter. Biraz da Almanya’ya enerjimizi vereceğiz. İran’da da otel kurmak için kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.

Orient Express iki yılda tarihi dokulu otel açacak

ORIENT Express Hotels Başkanı ve CEO’su Paul White, Pera Palas’ta olduğu gibi ‘tarihi dokulu’ binalarla ilgilendiklerini açıkladı. White, şunları söyledi: “Biz tarih ve kültürle ilgili firmayız. Eski binalara bakıyoruz. Pera ve Boğaz odak alanımızda. Hem tarih kokan hem de turlarımıza ulaşım aşamasında lokasyonlara bakıyoruz. Ama biz çok büyük oteller yapmıyoruz, 60 odalı butik otel planımız var. Bina ya da alan bulmakta zorlanıyoruz. Ama bu sorunları çözersek en geç 2 yıl içinde otelimizi açmış oluruz.”

Missoni için Boğaz’da yer arıyor, Park Inn’le 20 otele ulaşacak

THE Rezidor Group Başkan Yardımcısı Puneet Chhatwal, “Hotel Missoni” markasını ilk olarak Antalya’ya getirdiklerini hatırlatırken, “İstanbul’da da mutlaka olmasını istiyoruz. Geçmişte Maçka’daki otel için anlaşma yapmıştık ama daha sonra iptal edilmişti. Boğaz’da yer arıyoruz” dedi. Orta segmente hitap eden Park Inn markasını da Türkiye’ye getireceklerini kaydeden Chhatwal, şu bilgileri verdi: “İlk yatırımımıza bu yılın ortasında başlamış olacağız. Bunun için ikinci şehirlere bakacağız. İstanbul ve Ankara’da da olacağız ama diğer Anadolu şehirleri önceliğimiz olacak. 5 yılda 20 otel planımız var.”

Wyndham Days Inn ve TRYP’yi de getirecek

WYNDHAM Hotel Group Orta ve Batı Avrupa Başkan Yardımcısı Christian Michel, Ramada’dan sonra, 5 yıldızlı Wyndham, 4 yıldızlı TRYP ve üç yıldızlı Days Inn markalarını getireceklerini açıkladı. Michel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Wyndham markasıyla Kalamış ve Güneşli’de, Ramada markasıyla Üsküdar’da bir tane, Gebze’de iki tane, İzmir, Adana ve Malatya’da birer tane anlaşma yaptık. 3 yıldızlı Days Inn markasıyla ilk olarak İstanbul’a girip sonra Anadolu’ya yayılacağız. Akdeniz tarzlı konsepti ile TRYP markasıyla ise İstanbul’da olmak istiyoruz. Özellikle İstanbul’un merkezi yerlerinden Şişli, Maslak’ta yer arıyoruz. Orta vadede İstanbul’da 20-30 otele çıkacağız.Türkiye’de franschise sistemiyle büyüyeceğiz.”

Türkiye’ye gelecek lüks otel markaları

Shangri-La Hotels
Mandarin Oriental
Jumeirah
Raffles
MGM
Bellagio
The Address Hotels
Wyndham
Orient Express
Radisson Park Inn
Days Inn
TRYP
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!