Türkiye ilk kez Çocuk ve Gençlik Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ilk kez Çocuk ve Gençlik Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 10:34

Avrupa’nın önemli fuarları arasında gösterilen, üç yılda bir düzenlenen Çocuk ve Gençlik Yardım Hizmetleri Fuarı (Deutscher Kinder- und Jugendhilfetag - DJHT), 28 Mart’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinde açılıyor. İki gün sürece fuarda Türkiye de ilk kez resmen temsil edilecek. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği devlet kurumu olarak fuara katılacak.

Haberin Devamı

Türkiye ilk kez Çocuk ve Gençlik Fuarı’nda
DÜSSELDORF’ta Congress Center’da düzenlenecek fuara katılacak olan Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği, stand kurup tanıtım yapacak. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı, fuarla ilgili olarak şunları söyledi:
“DJHT, Avrupa’nın her köşesinden ziyaretçiyi Düsseldorf’a çekecek büyük bir kongre ve fuardır. Gençlik politikalarındaki sorumlular ile uygulayıcı yetkililer ve gönüllüler arasında gerçekleşen kamusal ve açık bir diyaloğun alanı olarak bu etkinliğin ana hedefi, genç insanların içinde yaşadıkları temel toplumsal koşullarının iyileştirilmesidir. Kongre, çocuk ve gençlik yardımları ve ilintili alanların meslek elemanlarının kendilerini yetiştirmelerine, öğrencilerin bu alana yönelmelerine imkân tanır. Ayrıca çocuk ve gençler ile olan çalışmalar hakkındaki güncel yenilikleri fuarda gözler önüne serilir. Bu fuarda, çocuk ve gençlik yardımlarını amaç ve uygulama bakımından tanıtıp teori ile pratiğin etkileşime geçmesini sağlar.”

Haberin Devamı

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

“Almanya’daki gençlik daireleri gibi resmî kurumlar ile vakıf ve dernek gibi yetkili kuruluşlarla bağlantıda olan ataşelik, faaliyetlerini tanıtmak ve yapıcı işbirliklerini geliştirmek amacıyla standt kuracak. Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin standı aynı zamanda sosyal alanlarda faal Türkiye kökenli ziyaretçiler için bir odak noktası olmak üzere tasarlandı. Türkiye kökenlilerin gerek bireysel, gerekse kurumsal olarak katılımları son derece önemli. Çocuk ve gençlere hizmet veren ya da gençlik teşkilatı olan kuruluşlarımız bu fırsatı kaçırmamalı.”
Fuara giriş ücretsiz.

BAKMADAN GEÇME!