Türkiye hava taşımacılığında 14'üncü sırada

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hava taşımacılığında 14üncü sırada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 23:17

Finansbank, Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğiyle düzenlenen ’Anadolu Markaları 2010’ yarışmasının tanıtım toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türk Hava Yolları Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar, Türkiye’nin hava taşımacılığında 14’ ncü sırada olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Finansbank, Capital ve Ekonomist dergilerinin Anadolu’daki şirketlere özel düzenlediği ’Anadolu Markaları 2010’ yarışması Konya Dedeman Otel’de yapıldı. Toplantıya katılan Türk Hava Yolları Türkiyeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar, Türkiye’nin dünya hava taşımacılığında yüzde 1.9’luk pay ile 14 sırada olduğunu belirtti.

"20 YILDA YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİNİ 10 KAT ARTTIRDIK"

Akif Konar, "Yolcu taşıma kapasitesi olarak 3.3 milyondan 30 milyona geldik. Yani son yirmi yılda tam 10 kat yolcu sayısı artmış. Türk Hava Yolları hizmet kalitesinde Avrupa’nın tek dört yıldızlı hava yolu THY şuan itibariyle Avrupa’daki taşıyıcılar içerisinde aldığı dört yıldızla birinci sırada" dedi. Havacılık sektörünün son bir yıl içerisinde oldukça büyüdüğünü de vurgulayan Konar, sektörün 2010 yılı içerisinde yüzde 6 oranında bir büyüme kaydettiğini söyledi.

"KONYA’NIN ÇOK FAZLA GİRİŞİMCİYE İHTİYACI VAR"

Programda konuşan Finasbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Şenünal ise "Bugün Konya’ya baktığımızda 165 ülkeye ihracat yapan bir şehir görüyoruz. Fakat ihracat anlamında çok fazla yol alması gereken bir şehirden de bahsediyoruz. Konya, yapılan sıralamalarda Türkiye’de 15’nci sırada. Konya’nın markalaşması için çok fazla girişimciye ihtiyacı var. Biz mümkün olduğunca, bu konu hakkında destek olmaya çalıştık, inşallah gelecek yıllarda da destek olacağız" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!