Türkiye DNA’mızda var, uzun vadeli planlar krizden sonra

Güncelleme Tarihi:

Türkiye DNA’mızda var, uzun vadeli planlar krizden sonra
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 00:00

Türkiye’de 100’üncü yılını kutlayan Deutsche Bank, uzun vadeli planlarını belirsizlik ortamı aşıldıktan sonra yapacak.

Haberin Devamı

Deutsche Bank’ın uzun vadeli planları içinde Türkiye’ye her zaman yer verdiğini belirten Türkiye Genel Müdürü Ersin Akyüz, “Türkiye bizim DNA’mızda var. Dünyadaki mali tablo oturduktan sonra bizde Türkiye’ye ilişkin planlarımızı yeniden belirleyeceğiz. Türkiye her zaman Deutsche Bank’ın planlarında olan ülke” dedi. Almanya dışında ilk şubesini Londra’da ikincisini 1909’da İstanbul’da açan Deutsche Bank’ın 1888’de Ankara-Haydarpaşa demiryolunun finansmanını sağladığını hatırlatan Akyüz, bankanın bugün aracı kurumu, varlık yönetim şirketi, perakendede DD Mortgage ortaklığı ile bankacılığın tüm alanlarında hizmet verdiğine dikkat çekti.
Sermayeyi güçlendirme dönemi
Dünya üzerinde 1 trilyon Euro’luk bilanço büyüklüğünü yöneten Deutsche’nin Türkiye hakkındaki planlarına ilişkin olarak da Akyüz şunları söyledi: “Yaşanan kriz bakış açımızı değiştirdi. Dönem sermayeyi güçlendirme dönemi. Dönem konsolide olma ve maliyetleri düşürme dönemi. Türkiye önemli bir ülke ve DNA’mızda var. Altyapımız bir sonraki hamleyi yapmak için çok müsait. Ama konjonktüründe müsait olması lazım.”  Dünyanın önemli bir krizi yaşadığını global sistemin nereye oturacağının önemli olduğunu vurgulayan Akyüz, daha ortadan kalkması gereken çok belirsizlik olduğunu aktardı. Akyüz, krizden nasıl bir çıkış beklediklerinin sorulması üzerine ise ‘W’ beklemediğini ama ‘V’ de olmayacağını kaydederek “Bildiğimiz bir şey var en kötüsü geride kaldı” diye konuştu.

Bankanın sadece adı ‘Alman’

Haberin Devamı

ERSİN Akyüz, Deutsche Bank’a karşı bazı ön yargılar bulunduğunu söyledi ve “Deutsche Bank, Alman devletinin bankası değil, sadece adı Alman. 76 ülkede faaliyet gösteren, bankanın gelirlerinin yüzde 80’i yatırım bankacılığından. 580 bin hissedar var. Yüzde 99’u bireysel. Bu bireylerin yüzde 55’i Alman ve yüzde 3’ten büyük payı olanlar Fransız Axa ve İsviçreli Credit Suisse var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!