Türkiye’deki mobil tarımı örnek gösterdi, 140 milyar dolarlık iş fırsatı gördü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki mobil tarımı örnek gösterdi, 140 milyar dolarlık iş fırsatı gördü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 00:00

Hanife BAŞ - Mobil Dünya Kongresi’nde Türkiye’deki mobil tarım uygulamasını örnek gösteren Vodafone’un CEO’su Vittorio Colao, “Vodafone Çiftçi Kulübü benzeri uygulamalar dünyada kullanılsa 140 milyar dolarlık gelir sağlanır” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin teknolojik gelişmeleri yakından izlediğini belirten Vodafone’un CEO’su Vittorio Colao, “Türkiye’de mobil teknolojilerin tarım alanında kullanımını yaygınlaştırmak için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile hayata geçirilen Vodafone Çiftçi Kulübü’nü dünya örnek almalı. 2020 yılına kadar bu bütün dünyada uygulanırsa 140 milyar dolarlık gelir sağlanır” dedi.

600 bin çiftçi kullanıyor
İspanya’nın Barcelona şehrinde 1 Mart’a kadar sürecek Mobil Dünya Kongresi’nin (Mobile World Congress-MWC) açılışında konuşan Colao, Türkiye’deki mobil tarımı anlatarak şu bilgileri verdi: “Türkiye’deki Çiftçi Kulübü programımız 600 bin çiftçiye hizmet veriyor. Bu hizmet ile uygun tarifelerin yanı sıra ürünleriyle ilgili bilgi ve haberleri de takip edebiliyorlar. Türkiye’deki Vodafone Çiftçi Kulübü programını öncelikli olarak Afrika’da da uygulamayı planladık.”

Haberin Devamı

Akıllı telefondan vazgeçemiyor
2020 yılında mobil teknolojilerle birbirine bağlı olarak çalışacak makine sayısının 2.3 milyar adede ulaşmasının beklendiğini belirten Vittorio Colao, akıllı teelfonlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “2020 yılında akıllı cihaz sayısının insan nüfusunu geçerek 10 milyara ulaşacağı açıklandı. Müşterilerimiz arasında bağımlılığı ölçen bir araştırma yaptık. Bir hafta boyunca insanların hangi bağımlılıklarından vazgeçebileceklerini ölçtük. ”

Visa ile işbirliği yaptık
Vodafone ile Visa’nın küresel işbirliğini açıklayan Vittorio Colao, “Visa ile mobil cüzdan konusunda işbirliği yaptık. Bu yıl içinde hizmete girecek olan yakın alan iletişimi (NFC) teknolojili ödeme uygulaması ilk olarak 1 Nisan’dan itibaren Almanya, İngiltere, Hollanda, İspanya ve Türkiye’de kullanabilecek” dedi.

7 milyon dolar toplandı sıtmadan ölümler azaldı

MOBİL uygulamalarda sağlığın da yer bulduğunu anlatan Vodafone’un CEO’su Vittorio Colao, şu bilgileri verdi: “Tanzanya’da ilaç dağıtımını etkin kılan SMS for Life projesiyle bugüne kadar 7 milyon dolar bağış toplanarak, 45 saniyede bir kişiyi öldüren sıtma oranı 21 haftada yüzde 78’den yüzde 26’ya düştü.”

Haberin Devamı

Oksijen geliştirdi, dünya girişimcileri kullanacak

VODAFONE Türkiye bünyesindeki araştırma geliştirme firması Oksijen Ar-Ge, girişimcilere kendilerini ifade edebilecekleri yeni nesil bir platformu Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu. Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün, şöyle konuştu: “Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından desteklenen ‘OneAPI’ standartlarıyla uyumlu sistemle, Vodafone Türkiye Amerika kıtasındaki bazı operatörlerden sonra tüm OneAPI setini ticari olarak devreye alan ilk operatörlerden biri oluyor. Bu sistemle Vodafone şebekesinin yenilikçi ve yaratıcı uygulama geliştirme potansiyeli artırılırken, girişimciler de inovatif fikirlerini, uygulama ve içerik önerilerini bu platform üzerinde geliştirebiliyorlar. Web tabanlı, kullanıcı dostu OneAPI, uygulamaların mobil operatörlerin şebekelerine daha kolay entegre edilebilmelerini sağlıyor. Türkiye’de duyurusunu nisan ayında yapacağız.”

Haberin Devamı

Barcelona’ya 275 milyon Euro bırakacak

Dünyadaki cep telefonları teknolojilerinin sergilendiği
en önemli yer olan “Mobil Dünya Kongresi” İspanya’nın Barcelona kentinde başladı.
Ekonomik krizerağmen mobil sektörü, geçen yıla oranla yüzde 15 daha fazla katılımla kongreye katıldı.
Mobil kongresi için ayrılan fuar alanı da geçen yıla göre 11 bin 500 metrekare büyütülerek 70 bin 500 metrekareye çıkarıldı.
Kongrede sektörden 1400 firma, 200 ülkeden 65 bine yakın profesyonel biraraya geliyor.
4 gün sürecek kongre dolayısıyla 200 özel jet uçağı Barcelona’ya indi.
Bu fuarın kente ekonomik katkısı ise 275 milyon Euro’yu bulacak.

Huawei’den Android’li hızlı cep telefonu

Haberin Devamı

HUWAEI, 2012’ye hızlı telefonu Ascend D Quad ile damga vurdu. Ascend Quad resim galerisi ve kamerasıyla rakiplerinden hızlı olmayı hedeflediklerini anlatan Huawei Başkanı Richard Yu, “Telefonun şarjı 3 gün kullanılabiliyor. Google Android’in son sürümü Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip telefonun 4.5 inç’lik ekranı var. 64 bit’lik akıllı telefon bilgisayarlara rakip oldu ve yüzde 49 daha hızlı” dedi.

İki yeni Xperia’yla eğlence şekillenecek

SONY Mobile, Xperia serisinin yeni ürünleri Xperia P ve Xperia U ile eğlenceyi şekillendirmeyi hedefliyor. Android 4.0 işletim sistemli Xperia P ve Xperia U, çeşitli teknolojileri barındırıyor. Xperia U, 3.5 inç ekrana, 1 Gigahertz’lik işlemciye sahip. Xpreia P’nin SmartDock’taki USB desteği ile TV’den e-posta yazmak da mümkün.

Haberin Devamı

Su ve toz geçirmez akıllı telefon

2012’nin sonuna doğru Avrupa akıllı telefon pazarına gireceğini açıklayan Japon Fujitsu, ultra hızlı ve dünyanın en ince su ve toz geçirmez akıllı telefonu F07D’yi görücüye çıkardı. Android 4.0 işletim sistemli cihaz, 4.6 inç ekran, 13.1 Mepapiksel kameraya sahip. F07D 1.5 metre derinlikte 30 dakika çalışabiliyor.

İnternet trafiği 18 kat artacak

ÖNÜMÜZDEKİ 5 yıl içinde mobil cihazların sayısının dünya nüfusunu geçmesi ve böylece küresel mobil internet veri trafiğinin 18 katına çıkması bekleniyor. Cisco Görsel Ağ Endeksi’nin (VNI) 2011’den 2016’ya kadar Küresel Mobil Veri Trafiği Öngörü Raporu’na göre 2011 yılında toplam mobil veri trafiğinin yüzde 45’i, 2016 yılında yüzde 71’e ulaşacak. Böylece önümüzdeki beş yıl içerisinde dünya çapında mobil veri trafiği 18 katına çıkacak. Mobil veri trafiğinde beklenen bu artış, kısmi olarak internet bağlantılı mobil cihazların sayısında öngörülen artış miktarından kaynaklanıyor. Tahminlere göre bu cihazların sayısı, dünya nüfusunu geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!