Türkiye bölgede ‘ilk 10’ içinde, fırsat çıkarsa satın alma yaparız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bölgede ‘ilk 10’ içinde, fırsat çıkarsa satın alma yaparız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 00:00

Dünyanın önde gelen posta ve lojistik grubu DHL Global Forwarding’in CEO’su Roger Crook, “Türkiye bölgede bizim için çok önemli bir konumda. Yatırım için ülke notundan çok ekonomik büyüklüğe bakarız. Burada yatırımlarımızı artırabiliriz, fırsat çıkarsa satın alma da yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI hızlı hava taşımacılığı, deniz, kara ve demiryolu taşımacılığı, kontrat lojistik ve uluslararası posta alanlarında müşterilerine hizmet veren Deutsche Post DHL Grubu’nun iştiraki olan DHL, Türkiye’de fırsat çıkarsa değerlendirip, yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Asya-Pasifik bölgesindeki hızlı büyümesinin yanısıra, Amerika bölgesindeki güçlü faaliyetleri ile de öne çıkan ve bu gücünü 10-12 Kasım 2011 tarihlerinde Hawai’nin başkenti Honolulu’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) CEO Zirvesi’nin Platin sponsorluğunu üstlenerek de ortaya koyan DHL Global Forwarding CEO’su Roger Crook, zirve sırasında sorularımızı cevapladı.
Stratejik bir noktada
DHL için Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında çok stratejik bir konumda olduğuna dikkat çeken Roger Crook, Türkiye’de yatırımlarını artırabileceklerini söyledi. Türkiye’de satın alma yapabileceklerini belirten Crook, şöyle konuştu: “Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’in ardından yani BRIC ülkelerinin ardından Türkiye geliyor. Bir de Meksika var. Türkiye ‘ilk 10’umuzda diyebilirim.”
Notla yatırım yapmıyor
Ekonomik verilere bakıldığında Türkiye’nin kredi notunun olması gerektiği seviyelerde olmadığına ancak notun yatırım kararlarını etkilemediğini belirten söyleyen Crook, şunları söyledi: “Biz daha çok ülkenin büyümesine, iş yapmaya açık olmasına, ekonomik büyüklüklere bakıyoruz. Türkiye bizim için önemli. Tüm faaliyet dallarımızda hizmet veriyoruz. Şu anda hızlı büyüyen bir işimiz var. Önceliğimiz bu. İyi bir fırsat çıkarsa birleşme ve satın almalar da olabilir.  Ancak burada önemli olan birleşme dışında entegrasyon.” Arap baharının da Türkiye’nin bölgedeki rolünü arttıracağını belirten Roger Crook, Türkiye’nin bu durumdan fayda sağlayacağını, Avrupa ile bölge arasında köprü olmaya devam edeceğini söyledi.
Ticaret doğuya kayıyor
Dünyanın batısındaki kriz ve durgunluk ile birlikte ticaretin akışının gelişmekte olan Türkiye ve Çin gibi ülkelere kaydığını söyleyen Crook, lojistik sektörünün de bu akışı takip ederek dünyanın doğusuna ilerlediğini belirtti ve “Bu nedenle Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz” dedi. 2011’in özellikle son döneminde işlerin iyi gittiğini ancak 2012’de stagnasyon yaşanacağını kaydeden Crook, “Türkiye gibi ülkeler gelişmeye devam edecek. İnanılmaz bir şey. Çin ve Türkiye gibi ülkeler finansal krizden o kadar da etkilenmedi. Bu nedenle ticaret batıdan doğuya kayıyor diyebiliriz. Aynı şekilde lojistik sektörü de doğuya kayıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şirkette telefon en fazla 10 saniye çaldırılıyor

Haberin Devamı

DHL Türkiye Direktörlüğünü yürüten Michel Akavi, kendi deyimiyle ’küresel bir Türkiyeli’. Annesi İtalyan, babası Lübnan kökenli bir Levanten. Türkçe, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Rumca ve Malezyaca konuşuyor. Eşi Judy Amerikalı, çocuklarından biri Kuala Lumpur, diğeri Singapur doğumlu. Doğduğu ve 17 yıl yaşadığı İstanbul’a, 25 yıl sonra yeniden yerleşmiş. 1999’dan beri Türkiye’de yaşıyor. Akavi, DHL Türkiye olarak hedeflerinin müşteriye sundukları hizmeti kesintisiz sürdürmek olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bizim şirkette, gelen telefon en fazla 10 saniye çalar, daha uzun süre çalmasına fırsat verilmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!