Turkcell'in 69 milyon dolar alacağı var

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin 69 milyon dolar alacağı var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2002 11:19

Turkcell, Çukurova Holding'den 33.4 milyon dolar, Çukurova İnşaat'tan ise 35.6 milyar liralık alacağı bulunduğunu açıkladı. Bankanın diğer ortaklarıyla ise borç-alacak ilişkisinin bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Turkcell İletişim Hizmetleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Pamukbank'ın ortakları ile bilgisi dahilinde olan borç-alacak durumunu açıkladı.

Turkcell'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Fintur Holding B.V. ortaklık yapısının yeniden düzenlenmesi amacıyla Fintur ortakları arasında niyet mektubu ve daha sonra 10 Mayıs 2002 tarihinde hisse alım anlaşması imzalandığı ve Çukurova Holding'den alacak olarak görünen tutarın bu işlemlerle ilişkili olarak yapılacağı duyurulan 75 milyon dolarlık net ödemeye istinaden yapılmış avans ödemesi olduğu belirtildi.

Açıklamada Turkcel'in, Çukurova İthalat ve İhracat'tan ise 35 milyar 622 milyon 136 bin 382 lira alacağı bulunduğunu bildirildi.

Turkcell'in, Pamukbank'ın diğer ortakları olan Çukurova Dış Ticaret, Endüstri Holding, Avor İnşaat, Genel Denizcilik ile Sınai ve Mali Yatırımlar Holding'le ise herhangi bir borç-alacak ilişkisi bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!