Turkcell’den 4G selfie’si

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’den 4G selfie’si
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2014 01:02

TURKCELL, 4G’ye uyumlu yeni akıllı telefonu T-50’yi KKTC’de tanıttı.

Haberin Devamı

T-50 ile selfie (özçekim) çeken Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Yeni ürünümüze, atılan adımları ölçen T-fit sağlıklı yaşam akıllı bilekliği de eşlik ediyor” dedi.

TURKCELL Türkiye’de 2015 sonunda uygulanması beklenen 4G hızındaki internetten önce 4G’ye uyumlu T serisinin yeni geliştirilen akıllı telefonu T-50’yi tanıttı. Yeni akıllı telefona atılan adımları ölçen T-fit sağlıklı yaşam akıllı bilekliği de eşlik ediyor. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 4G uygulamasının yapıldığı KKTC’deki tanıtımda, “Süreyya’nın bundan sonraki telefonu T-50. Buna giyilebilir teknolojiyi de ekledik. Bu teknoloji yakın gelecekte tüm sağlık bilgilerimizi ölçecek daha rahat ve uzun bir ömür vaat ediyor” dedi.

5 iNC’LİK BÜYÜK EKRAN

Süreyya Ciliv, yeni telefonun özelliklerini şöyle anlattı: “Ürünümüz 7.8 mm’lik inceliği, 5 inch’lik büyük ekranı ve şık tasarımıyla öne çıkıyor. Çok daha güçlü ve hızlı performans için dört çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm 8926 işlemci ile donatılan cihaz, Android’in son versiyonu olan Kit-Kat 4.4.2 işletim sistemine sahip. 2300 mAh batarya ve hızlı şarj özelliği kullanıcıları yolda bırakmıyor” dedi. Ciliv, Türkiye’de 2008’den bu yana data trafiğinde 160 kat artış sağlandığını da belirterek, yeni telefonlarının bir kısmının Çin’de büyük bir kısmının ise Vestel ile işbirliği yapılarak Türkiye’de üretildiğini söyledi.
Süreyya Ciliv, şöyle konuştu: “T-50, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Turkcell T-50’de “selfie” çekmek isteyen kullanıcılar da unutulmadı. 2 MP ön kamera yazılımla geliştirilerek selfie çekimi için ideal hale getirildi. Çekim kalitesinin haricinde T-50’nin kamerada iddialı olmasının bir nedeni de Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek istedikleri an sevdikleri ile paylaşabilecek.”

699 LİRADAN SATILACAK

Turkcell yeni telefonu haziran sonundan itibaren 699 liradan satışa sunacak. Turkcell, abonelerine hatlarına alacakları paketler karşılığında farklı ve taksitli satış imkanı da sunulacak. Süreyya Ciliv, emsallerine göre ürün fiyatını minimum tuttuklarına dikkat çekerek, “Halkımızın akıllı telefon teknolojisine kolay ulaşmasını amaçladık. Kılıflar da özel olacak. Turkcell uygulamaları ile kendi fotoğraflarını gönderebileceksiniz, belirli bir ücreti karşılığında istediğiniz özel kılıflar kargo ile gönderilecek” diye konuştu.

Bilekte 24 saat doktor

Haberin Devamı

YENİ telefonlarının aksesuarları arasında yer alan T-Fit bilekliğinin özelliklerini de anlatan Süreyya Ciliv, tanıttıkları bileklikte atılan adım ile harcanan kalorinin hesaplanacağını, üzerinde saatin de bulunduğunu söyledi. Ciliv, yakın bir gelecekte, akıllı bilekliklerin tansiyon, kolestrol, şeker ya da kan basıncı gibi bir çok ölçüm yapabileceğini ve kullanıcıların sadece kendi sağlıklarını değil, uzaktan sevdiklerini de kontrol edebileceğini ifade etti. Ciliv, “Bu teknoloji büyük umutlar vaat ediyor. Hatta, sevdiklerinizin sağlık durumlarını, acil bir durumda sizden önce ambulanslar öğrenecek” dedi.

Haberin Devamı

Rumlarla roaming pazarlığı sürüyor

TURKCELL’in KKTC Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, BM çerçevesinde devam eden müzakerelerde kendilerine Kıbrıs Rum yönetimindeki GSM şirketleri ile roaming anlaşması yapmaları konusunda başvuruda bulunulduğunu belirterek, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Karaatmaca, “Rum ve Türk ticaret odalarının girişimleri ile Güney Kıbrıs’ta faaliyette bulunan 3 şirket ile 2 toplantı yaptık. Güneydeki şirketlerin KKTC’yi by-pass ederek doğrudan Turkcell’in Türkiye merkezi ile anlaşma imzalama talebi oldu. Ancak buradaki amaç, Rum tarafındaki cep telefonu kullanıcıların Ada içinde yararlanabileceği bir model. Dolayısıyla roaming anlaşmasının da KKTC’de kurulu Turkcell ile yapılması gerekiyor” dedi. Karaatmaca, KKTC’de en büyük GSM şirketi olduklarını da vurgulayarak, Güney Kıbrıs’taki şirketlerle yapılacak muhtemel bir roaming anlaşmasından şirketlerinin büyük bir kâr sağlamayacağını, hedeflerinin halka hizmet olduğunu sözlerine ekledi. Adadaki GSM şirketlerini buluşturan Kıbrıs Türk Ticaret Odası da Rum şirketlerin doğrudan Türkiye’deki şirketler ile anlaşma yapmasına karşı çıkıyor. Kıbrıs’ta KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki 2002’de kapıların açılmasının ardından taraflar arasında cep telefonu ile iletişim problemi yaşanıyor. İki tarafın birbirini tanımaması nedeniyle şirketlerin roaming anlaşması bulunmuyor ve bir taraftan alınan hat, diğer tarafta çalışmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!