Turkcell’de genel kurulun anahtarı Williams’ın elinde

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’de genel kurulun anahtarı Williams’ın elinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 00:00

Turkcell’de genel kurul kararı, bağımsız yönetim kurulu üyesi Colin J. Williams’ın tavrına kaldı. Turkcell’de yönetim kurulu cuma günü toplandı, TeliaSonera ve Alfa genel kurul için ‘evet’, Çukurova ‘hayır’ derken, Williams düşünmek istediğini belirtti. Kritik oylama bugün yenilenecek.

TURKCELL’de, hükümet komiserlerinin gitmemesi nedeniyle ertelenen olağanüstü genel kurulun kaderini başkan ve bağımsız üye Colin J. Williams’ın kararı belirleyecek. 7 kişiden oluşan Turkcell Yönetim Kurulu, genel kurulun yeni tarihini belirlemek için geçen cuma günü saat 17.00’da toplandı. Ancak, Williams, “Düşünmek istiyorum” deyince, karar bugünkü yönetim kurulu toplantısına kaldı.

Kararı belirleyecek

Colin Williams’ın telekonferansla katıldığı toplantıda, TeliaSonera ve Alfa, olağanüstü genel kurul kararı aldırmak istedi. Çukurova Grubu’nun ‘hayır’ dediği genel kurul kararı için Williams ise düşünmek istediğini söyledi. Bu toplantıyla Turkcell’in kaderi Colin Williams’ın kararına kaldı. Williams, cevabının ‘hayır’ olması durumunda Turkcell’de üç yıl daha yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütecek.

Bir yıldır başkan

Kararının ‘evet’ olması halinde ise yeniden olağanüstü genel kurul çağrısı yapılacak. Turkcell’in yönetim kurulu bugün toplanıyor. 7 kişilik yönetim kurulunda kararlar 5 üyenin ‘evet’ demesiyle alınıyor. Colin Williams, Turkcell’in yönetim kuruluna 2006 yılında girdi. Bir yıldır da başkanlığı yürütüyor. Kimya mühendisliği konusunda yüksek lisansa sahip olan Williams, New York University’de (NYU) İşletme yüksek lisansı yaptı. Doktorasını şeref derecesi ile İsveç’in Lund Universitesi’nden aldı.

Yönetim mücadelesi

Turkcell’de nisan ayında yapılan genel kurulun ardından alınan olağanüstü genel kurul kararı, Rus Alfa ve İskandinav TeliaSonera’nın Turkcell’de yönetimi ele geçirme operasyonu olarak görülüyor. Kendi aralarında anlaştığı iddia edilen TeliaSonera ve Alfa’nın, daha önce Alfa Group bünyesinde bulunan Altimo’ya dışarıdan bağımsız danışmanlık yapan Sir Julian Horn-Smith’i de bağımsız üye yapmak istediği belirtiliyor. Geçen hafta çarşamba günü yapılması planlanan olağanüstü genel kurula hükümet komiserlerinin gitmemesi Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’in hamlesi olarak yorumlandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Turkcell’in Olağanüstü Genel Kurulu’yla ilgili hisseleri halka açık bir şirkette ‘yanlışa izin vermeyeceklerini’ söyledi.

Turkcell’in yönetim kurulunda kimler var
Colin J. Williams (Başkan-Bağımsız üye)
Bülent Ergin (Üye- Çukurova)
Nazlı Karamehmet Williams (Üye-Çukurova)
Erkki Kivisaari (Üye-TeliaSonera)
Karin Eliasson (Üye-TeliaSonera)
Oleg Malis (Üye-Alfa)
Alexey Khudyakov (Üye-Alfa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!