Türk şarapları dünya vitrininde

Güncelleme Tarihi:

Türk şarapları dünya vitrininde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 12:53

Dünyanın en önemli şarap otoritelerinin bir araya geleceği 'Wine Future' konferansında yapılacak olan 'Bordeaux'nun Ötesinde' tadımına Türkiye de seçildi. Tadımla birlikte Türkiye, Bordeaux'dan sonra, dünyanın en önemli şarap bölgeleri arasında gösterilmiş olacak.

Haberin Devamı

5-7 Kasım tarihlerinde Hong Kong'ta gerçekleşecek 'Wine Future'konferansında yapılacak tadıma, 50 farklı ülkeden, 1000 şarap profesyoneli katılacak.
Jancis Robinson, Robert Parker, Angelo Gaja, Miguel Torres, Michel Rolland, Steven Spurrier, James Suckling, Francis Ford Coppola, Gary Vaynerchuk gibi isimlerin konusmacılar arasında yer aldığı konferansta Robert Parker, Jancis Robinson ve Pancho Campo tarafından her gün bir tane olmak üzere, toplam 3 büyük tadım yapılacak.

7 Kasım'da Jancis Robinson tarafından yönetilecek ve teması 'Bordeaux'nun Ötesinde' olan bu tadımla, Türkiye, Fransa-Bordeaux dışında yer alan dünyanın en önemli şarap bölgeleri arasında gösterilmiş olacak. Tadımda yer alacak ülkeler arasında, Şili, Arjantin, İtalya (Piedmont), Yeni Zelanda, İtalya (Tuscany), Avustralya, Brezilya, Almanya, Güney Afrika, Çin, Avusturya, Fransa, ABD ve Türkiye yer alıyor.

Kavaklıdere Firması Murahhas Azası Ali Başman, Wine Future Konferansı'nın iki senede bir yapıldığını ve konferansta dünyanın  en önemli şarap otoritelerinin bir araya geldiğini ifade ederek, konferansın bu yıl da Hong Kong'da yapılacağını söyledi.

Konferans kapsamında yapılacak Jancis Robinson'un düzenleyeceği tadımda Türkiye'yi kendilerinin temsil edeceğini belirten Başman, "En güzel yanı, tadıma Türkiye'den de şarap konması ve Türkiye'nin yeni bir şarap ülkesi olarak düşünülmesi. Bu, bizim için gurur verici. Türkiye artık, yavaş yavaş konuşulmaya başlandı''dedi.

Türkiye'nin, yavaş ilerlediğini ancak, geri dönüşleri gördükçe de yanlış yolda olunmadığının anlaşıldığını ifade eden Başman, önemli olanın bu dönemde hata yapılmaması olduğunu söyledi. Başman, hata yapılırsa bütün yapılmışların yok olacağına işaret ederek, o nedenle, fazla heyecana kapılmadan, fazla riskli işlere girmeden, karlılığı, parayı düşünmeden, ortak idealde ilerlemek gerektiğini kaydetti.

Başman, şöyle devam etti:

"Birimizin yaptığı hata, hepimize mal olacaktır. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor, herkesin beraber birşey yapması, aynı tarzda yapması sinerji getirir. Bu tadım, Türk üzümünün ve Türk şarapçılığının dünyada kendini yavaş yavaş kabullendirmeye başlaması anlamına geliyor. Başlangıçtayız, doğru yolda ilerliyoruz, aman dikkatli olalım. Çünkü, çok güzel bir başlangıcı yarı yolda bozmamak lazım.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!