Türk aboneler o kadar zengin değil, vergiler can yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk aboneler o kadar zengin değil, vergiler can yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 00:00

Vergi engelinin Türkiye’de teknolojinin yaygınlaşmasını zorlaştırdığını vurgulayan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Türk tüketicisi çok zengin değil ki, ABD ya da Avrupa’dakinden daha fazla para ödeyerek cihaz satın alsın. Vergi indirimi pazarı büyütür” dedi.

Haberin Devamı

AVEA CEO’su Erkan Akdemir, yüksek vergilerin Türk tüketicisine uygun fiyatlarla cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi cihazlar sunulmasının önüne geçtiğini belirterek, “Vergiler her gün canımızı acıtıyor” dedi.

İndirim pazarı büyütür

Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) vergi engelinin teknolojinin yaygınlaşmasını zorlaştırdığını belirten Akdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk tüketicisi çok zengin değilki, ABD ya da Avrupa’dakinden daha fazla para ödeyerek cihaz satın alsın. Vergi indirimi pazarı büyütür. Örneğin, mobil data kullanımında vergilerin indirilmesi kullanımı artırdı. Bu bir tesadüf değil.”

Cihazda daha aktif olacak

2012’de cihaz pazarında çok daha aktif olacaklarını da dile getiren Akdemir, şunları söyledi: “Önemli anlaşmalar yaptık. Mart ayında Avea mağazalarında Samsung Galaxy 7.7 inç tabletini satmaya başlayacağız. Bu cihaz uzun bir süre sadece bizim mağazalarımızda satılacak. Geçen hafta Google Nexus’un satışına başladık. Yeni cihazları getirmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Akıllı’ kullanıcı 2 milyon

Erkan Akdemir, akıllı cihaz satışlarının önemine dikkat çekerek, “Avea mağazalarındaki akıllı cihaz satışları yüzde 57 oranında arttı. Akıllı cihaz kullanan abone sayımız 2 milyonu geçti. Abonelerimizin yüzde 16’sı akıllı cihaz kullanıyor” dedi.

Barcelona’nın her golüne 100 MB internet verecek

İSPANYOL futbol kulübü Barcelona’nın Türkiye resmi telekom iş ortağı olan Avea, Barcelona logolu ürünlerine yenisini ekledi. Erkan Akdemir, Barcelona modemlerini mart ayının 2’nci yarısında satışa çıkacağı bilgisini vererek, “Barcelona, Türkiye’de dört büyüklerden sonra en fazla taraftarı olan spor kulübü. Barcelona modemi alanlara kulübün attığı her gol için ekstra 100 MB internet kullanım hakkı vereceğiz.”

Modemde yüzde 28 pazar payımız var

ERKAN Akdemir, 3G modem alanında Jet Modem markalarının bulunduğunu da dile getirerek, ”Bu sektörde pazar payımız yüzde 28. TTNET’i de dahil edince modemlerde pazar payımız yüzde 35’i buluyor. Pazardan aldığımız payda üç kat artış var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Veri trafiğini video oluşturacak

MOBİL Dünya Kongresi’ni (WMC) değerlendiren Erkan Akdemir, “MWC’de konuşulanlar, bize de stratejimizin ne kadar paralel gittiği konusunda fırsat veriyor. Fuarda akıllı telefonlar, tabletler ve mobil uygulamalar daha çok ilgi çekiyor. Uygulama tarafı biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca veri kullanımı günden güne artıyor. Önümüzdeki dönemde veri trafiğinin önemli bir bölümünü video oluşturacak. Videoda da yüzde 80 oyunlar öne çıkıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!