Turizmde AB’den 14 milyar Euro’luk yumruk yiyebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Turizmde AB’den 14 milyar Euro’luk yumruk yiyebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 00:00

AB’nin krizden zarar gören ülkelere 14 milyar Euro’luk fon ayırdığını söyleyen Ela Quality Resort Hotel’in Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, “Yunanistan, İspanya, Portekiz sağlanacak 14 milyar Euro’luk fonla aradaki fiyat farkını azaltıp, bize yumruk atabilir. Buna karşı önlem almak gerekiyor” dedi.

ELA Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, küresel kriz nedeniyle turizmde sıkıntı yaşayan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 14 milyar Euro fon ayrıldığını ve bunun 2011’de kullanılmasının planlandığını söyledi. Karatopraklı, “İki yıldır kriz nedeniyle turizmi kötü giden rakiplerimiz Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkeler şimdi uyanarak bize yumruk atacak seviyeye geliyor. 14 milyar Euro’luk fondan; tesis yenilemesinden personel giderlerine, enerjiden havayolu şirketlerine kadar teşvikler alacaklar. Buna karşı sektör olarak ciddi şekilde hazırlanmalıyız” dedi

Bu fonla Türkiye’nin 2012’de ciddi şekilde zarar görebileceğini dile getiren Karatopraklı, şunları söyledi: “2011 yılı rezervasyonlarının yapılmış olması nedeniyle önümüzdeki yılı atlatabiliriz. Yunanistan, İspanya, Portekiz’e sağlanacak 14 milyar Euro’luk fonla bizimle aralarındaki fiyat farkını azaltabilirler. Birbirlerine destek olacaklardır. “

Önlem alınmalı

AB üyesi ülke vatandaşlarının da kendi ekonomilerine destek olmak için bu ülkelere gitme eğiliminde olabileceğini de vurgulayan Karatopraklı, şöyle konuştu: “Türk turizminin bu durumu görerek ciddi şekilde birlikte hareket ederek önlemler alması gerekiyor. Çok dikkatli olmalıyız. Yeni yol haritası bulmalıyız. Türkiye’nin gündeminde olmayan bu fonu gündeme taşımalıyız. Türkiye’ye en çok Alman turist geliyor. Almanlar 2011 için rezervasyonlarını yüzde 25 artırdı. Bizim bugünkü pozisyonumuzu koruyabilmemiz için süreci çok iyi analiz etmemiz gerek. Turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Sadece fiyatlara odaklanmamalıyız. Bir başka unsur turizm için sadece fuarlara gidip kontrat yapmamalıyız. Rakip ülkeler ne yapıyorsa biz de onlar gibi yapmalıyız.”

Sezonu da değerlendiren Vadi Karatopraklı, 2010’un çok iyi geçen yıllardan biri olan 2008 yılını aratmayacak şekilde başarılı geçtiğini, Ela Quality Resort Hotel olarak 2010’u yüzde 90 doluluk oranıyla çok iyi geçirdiklerini de anlattı.

İstanbul’a butik otel

Karatopraklı, grubun yeni turizm yatırımları hakkında da şu bilgileri verdi: “İstanbul’da butik otel yatırımı ile ilgili çalışıyoruz. Tarihi yarımadada bir arazi üzerinde durduk. İstanbul’da kesin bir butik otel yapacağız. 80-90 odalı butik otelimiz 70-80 milyon dolara mal olacak. Bunun dışında bir Alman tur operatörü ile de ortak proje geliştiriyoruz. Şehir otelciliğinde işbirliği yapacağız. Onların birçok ülkede zincir otelleri var. Ancak şehir otelciliğinde hiç deneyimleri yok. Buna da bizimle başlayacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!