Turizmci 2007 Mevlana yılından umutlu değil

Güncelleme Tarihi:

Turizmci 2007 Mevlana yılından umutlu değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 11:10

Konya Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner, Konya'da turizmciler, Mevlana yılı ilan edilen ve büyük umutların bağlandığı 2007 yılından beklediklerini alamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Şahiner, 2007'nin Mevlana Yılı ilan edilmesinin, Konya için bulunmaz bir tanıtım fırsatı olduğunu ancak bugüne kadar gözle görülür bir ön çalışma yapılmadığını savundu.

Konya'da otel ve konaklama merkezlerinde Mevlana Yılı nedeniyle rezervasyonda geçen yıllara oranla hiçbir artış olmadığını ifade eden Şahiner, ”Artışı bir kenara bırakın, rezervasyonlarda geçen yıllara oranla düşüş olduğunu dahi söyleyebilirim” dedi.

Şahiner, Konya'da turizm sezonunun Mart ayında başladığını, ikinci sezonun ise Mevlana'yı anma törenlerinin yapıldığı Aralık ayında başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“2007 yılı Mevlana Yılı ilan edildi ancak Konya hazırlıksız yakalandı. 6 ay öncesinden Konya ve Mevlana'nın tanıtımının yapılması gerekirdi. 2 yıl öncesinden de bu yıl için hazırlıklar yapılmalıydı. Bu çerçevede Konya'nın önemli kültür merkezlerinden Çatalhöyük, Kilistra, Meke Gölü ve Sille'nin bu yıl için turizme hazırlanması gerekirdi. Tam tersine kazılar durduruldu. Turist getirecek hiçbir şey yapılmadı. Konya'da turizmcilerin Mevlana Yılı ilan edilen ve büyük umutların bağlandığı 2007 yılından beklentileri, şu ana kadar karşılanmış değil.”

Haberin Devamı

Turizmin, 38 sektöre direkt olarak, diğer tüm sektörlere de dolaylı olarak sıcak para aktaran önemli bir sektör olduğunu dile getiren Şahiner, mayıs aylarında Mevlana ziyareti için 100-120 civarında turist otobüsünün kente giriş yaptığını ancak, turizm ürünü olarak fazla bir şey sunulamadığından, gelen turistlerin hemen hepsinin Konya'da konaklamadan transit geçtiğini bildirdi.

Bunun, Konya açısından büyük bir eksiklik olduğunu anlatan Şahiner, ”Konya'nın turizm potansiyelinin artırılabilmesi için Sille, Kilistra, Çatahöyük, Meke Gölü gibi merkezlerin alt ve üst yapısıyla, her şeyi ile turizme sunulması, bir turizm ürünü haline getirilmesi gerekir. Ancak bu sayede gelen turistlerin Konya'da birkaç gün konaklatılarak, daha fazla para bırakmaları sağlanabilir” diye konuştu.

Şahiner, Mevlana Müzesi gibi önemli bir turizm ürününün bulunduğu Konya'ya dünyanın dört bir yanından turist geldiğini, bu turizm ürünlerinin daha da geliştirilmesi halinde, Konya'da turizmin hızla gelişeceğini sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!