Turiste havalimanında zeytinyağı ve bal

Güncelleme Tarihi:

Turiste havalimanında zeytinyağı ve bal
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyadaki birçok ülkede rakısıyla tanınan Türkiye'nin bu imajı zeytinyağı, bal ve baharatlarla daha da zenginleşti. Türkiye'den ayrılan turistler ülkelerine hatıra ve hediye olarak tadımlık ambalajlarda kekikli zeytinyağı, zerdeçal veya ıhlamur balı götürüyor.

Atatürk Havalimanı Gidiş Terminali'nde bulunan USAŞ'a ait stantta Türkiye'den ayrılan yolcuların beğenisine sunulan bal, lokum, baharat, zeytinyağı ve fındık, rakının pabucunu dama attı. USAŞ yetkilileri, reyonu, bu ürünlerin satışından beklentileri olmadan açtıklarını, ancak turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşınca çeşit arttırmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Turistlerin yanı sıra yurtdışına giden Türkler'in de rağbet gösterdiği ürünler, Türkiye'deki gıda çeşitlerinin tanıtımı açısından önem taşıyor. İstanbul'dan ayrılan yerli ve yabancı turistler, Türk mutfak kültürü ve damak tadını yansıtan bu ürünleri tanıdıklarına hediye olarak da götürüyorlar.

Kırlangıç, Verde ve Komili marka zeytinyağları sızma, extra virgin, sarmısak aromalı, kekikli ve biberli çeşitleriyle satışa sunuluyor.

Toplam 14 çeşit olan baharatların tadımlık poşetlenmiş seti 2 milyon 250 bin lira. Baharatlar defne yaprağı, biberiye, aspir, rezene, zerdeçal, kekik, nane, acı toz biber, kişniş, köfte baharatı, zahter, karabiber ve tatlı toz biberden oluşuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!