Tüketici kredisi faizleri yüzde 3.85'e indi

Güncelleme Tarihi:

Tüketici kredisi faizleri yüzde 3.85e indi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 11:22

Yılbaşından bu yana yavaş da olsa faiz düşürme eğiliminde olan bankalar, tüketici kredilerine uyguladıkları faiz oranlarını yüzde 3.85'e kadar çekti. Ancak, bu indirime rağmen, tüketiciler kredi kullanmaktan uzak duruyor. Tüketici kredilerinde ilk dört ayda yüzde 10'luk gerileme yaşandı.

Haberin Devamı

Tüketici kredilerine uygulanan faizlerde son ikibuçuk ayda 0.4 puan ile 2.45 puan arasında değişen oranlarda indirime gitti. Tüketici kredilerine uygulanan faizler, bu düşüşle birlikte yüzde 3.85'e kadar geriledi. Krizin etkili olduğu 2001 yılında, bankaların tüketici kredisi faizleri yüzde 12'lere kadar yükselmişti.

EN YÜKSEK ZİRAAT BANKASI UYGULUYOR

Büyük bölümü bireysel, taşıt ve konut kredilerine yönelik olarak kullanılan tüketici kredilerine en yüksek faizi, Ziraat Bankası'nın uyguladığı belirlendi. Banka'nın faiz oranları vadelerine göre yüzde 4.8 ile yüzde 5.75 arasında bulunuyor. Diğer bankaların faiz oranları ise yüzde 3.85 ile yüzde 4.7 arasında değişiyor.

Son aylarda yaşanan bu gerilemede, bankalar arasındaki rekabetin de etkili olduğu belirtiliyor. Bu indirimlere rağmen, bankaların tüketici kredisi faizlerinin 2000 yılındaki gibi yüzde 3'lük düzeyine gelmesinin zaman alacağı dile getiriliyor.

TÜKETİCİ KREDİDEN UZAK DURUYOR

Faiz oranlarındaki gerilemeye ve bankaların yaptığı kampanyalara rağmen, tüketici krediden uzak duruyor. Krizin ardından faiz oranlarının yükselmesiniydana gelen yüksek oranlı artışlar nedeniyle iyice hızlanmıştı. Bankaların tüketici kredisi faizlerinde yaptıkları indirimlere rağmen, tüketicilerin kredi kullanmaya yanaşmadıkları gözleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!