TÜİK: Et üretimi yüzde 20 arttı

Güncelleme Tarihi:

TÜİK: Et üretimi yüzde 20 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 10:37

Toplam kırmızı et üretimi Q2'de önceki yıl aynı döneme göre yüzde 19.9 artışla 261,871 ton tahmin edildi.

Haberin Devamı

Toplam kırmızı et üretimi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 24.4, önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 19.9 artışla 261,871 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 24.4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.9 artarken; koyun eti üretimi ise bir önceki döneme göre yüzde 36.3, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 5.1 arttı.

Merkez Bankası'nın "kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin" enflasyonu olumsuz etkilemeye devam ettiğine dikkat çekmesinin ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve gerekli tedbirlerin alınması talimatını vermişti.

Haberin Devamı


EKK'da et fiyatlarının piyasada vatandaşlar için makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak önlemler; ekonomideki mevcut durum, küresel ekonomideki gelişmeler ve bunların Türk ekonomisine yansımaları da detaylı şekilde ele alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!