TT Ventures’dan DTPC ile yatırım ve işbirliği anlaşması

Güncelleme Tarihi:

TT Ventures’dan DTPC ile yatırım ve işbirliği anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures, Deutsche Telecom’un da ana yatırımcıları arasında olduğu, içerisinde SK Telecom, Softbank gibi önemli kurumların ve fonların bulunduğu Digital Transformation Capital Partners (DTCP) Fonu’na yatırım kararı aldı.

Haberin Devamı

TT Ventures bu anlaşmayla, Fon’un bünyesindeki girişimleri Türkiye’ye getirmeyi ve mevcut yatırım portföyü ile Türk Telekom ve grup şirketlerinin dijital ürün ve servislerinin, DTCP içinde yer alan teknoloji şirketleri, yabancı yatırımcılar ve telekomünikasyon şirketleri ile işbirliği yapmasını sağlamayı hedefleniyor.

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu ile; büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmayı; fonun yatırımcılarına da stratejik ve finansal fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Anlaşma ile yurtdışındaki önemli girişimleri de Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. DTCP Yönetici Ortağı Thomas Preuss ise “Bu yatırım, teknolojinin ekonomileri ve küresel iş ortamını şekillendirmedeki önemli rolünün giderek daha fazla kabul gördüğünü vurguluyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!