'Traktör konseyi' Bursa'da toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Traktör konseyi Bursada toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 12:30

Hindistan, Ukrayna, Polonya ve Rusya gibi ülkelerden gelen traktör üreticileriyle Türkiye'den traktör yan sanayi firmalarının yöneticileri ve temsilcilerinin iş bağlantıları kurmasına olanak sağlayacak Global Traktör Satın Alma Zirvesi, Bursa'da başladı.

Haberin Devamı

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, özel bir firma tarafından Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen Global Traktör Satın Alma Zirvesi'nde yaptığı konuşmada geçen yıl traktör ihracatının yüzde 11,5 artışla 213,6 milyon dolar olduğunu belirtti.

Özaslan, 2011'de 62 bin 750 adet traktör imal edildiğini kaydederek, bu dönemde 10 bin 413 traktör ihraç edildiğini ve geçen yılın 11 ayında 55 bin 473 traktörün ilk tescilinin yapıldığını bildirdi.

Geçen yıl en fazla traktör ve ekipman ihracatı yapılan ülkelerin Irak, ABD, İtalya, Fas, Sudan ve Fransa olduğunu anlatan Özaslan, şunları kaydetti:

“ABD, Irak, İtalya ve Fas'a yapılan traktör ve ekipman grubu ihracatının genel ihracat içindeki payı yüzde 34'tür. En fazla traktör ihracatımız ise ABD, Irak, Fas, İtalya ve Polonya'ya yapılıyor. Bugüne kadarki en fazla ithalat değerine 702 milyon dolarla geçen yıl ulaşıldı. Önceki yıla göre yüzde 80 artan ithalat, 9 bin 641 adede çıktı. Sadece traktör ithalatı 341 milyon dolar olarak gerçekleşti.”

Haberin Devamı

En fazla ithalat yapılan ülkelerin başında ise İtalya, Hindistan, ABD, Almanya ve Polonya'nın geldiğini vurgulayan Özaslan, İtalya, Hindistan ve ABD'den yapılan ithalatın genel ithalat içindeki payının yüzde 45 olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından görüşmelere geçildi. Etkinlikte, Hindistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya, Polonya, İran, Sırbistan gibi ülkelerden gelen traktör üreticileriyle Türkiye'den traktör yan sanayi firmalarının yöneticileri ve temsilcileri iş bağlantıları kuracak.

Zirve kapsamında, yerli yan sanayi firmaları dünya üreticilerine ürünlerini tanıtma imkanı bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!