Torunlar GYO'nun talep toplama tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Torunlar GYOnun talep toplama tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 15:19

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, halka arzları konusunda 13-15 Ekim tarihlerinde talep toplamaya başlayacaklarını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Torun A.A'ya yaptığı açıklamada, halka arz için geçen Ağustos ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB'ye başvurduklarını ve bunun sonucunda 13-15 Ekim tarihlerinde halka arz konusunda talep toplamak için onay aldıklarını belirtti.

Taleplerin toplandıktan sonra, halka arzdaki 5,50 ile 7,50 TL olan fiyat aralığındaki nihai fiyatın 18 Ekim'de belli olacağını kaydeden Torun, 22 Ekim gibi de piyasalarda işlem görmesinin beklendiğini ifade etti.

Torunlar'ı son 10 yıldır, GYO'ya dönüştürerek, halka arzını sağlamak istediklerini söyleyen Aziz Torun, “Bizim için çok anlamlı ve heyecanlı bir süreçteyiz. Çünkü SPK, halka arz sürecine izin verdi. Dolayısıyla, 2,65 milyar TL değerindeki portföyümüzle halka arz takvimini başlatmış olduk” dedi.

İMKB'de işlem gören 17 GYO'nun toplam portföy değerinin 5 milyar TL'nin biraz üzerinde olduğunu belirten Torun, Torunlar GYO'nun portföy değerinin ise 2,65 milyar TL ile SPK kurul kaydına girip, onay almış olan en büyük portföy değerine sahip GYO olduğunu vurguladı.

Hisselerin yüzde 25,16'lık bölümünün halka açılacağını söyleyen Torun, yüzde 25,16'nın yüzde 80'inin yurt dışında, yüzde 20'sinin ise yurt içinde halka arz edileceğini belirtti. Bu çerçevede birçok ülkeye seyahat ettiklerini ve portföylerini yatırımcılara anlattıklarını kaydeden Aziz Torun, Türkiye'deki halka arzların yabancı yatırımcılar için de önemli olduğunu ve ilgi duyulmasının beklendiğini ifade etti.

Torun ayrıca, Torunlar GYO'nun yurt içindeki arzına İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyumun, yurt dışında ise JP Morgan'ın aracılık ettiğini kaydetti.

Gelecek dört yıl içerisinde, 858 milyon TL ilave yatırım planlarının olduğunu söyleyen Torun, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin en büyük gayrimenkul ortaklıklarından birini borsaya taşıyoruz. Yüzde 80'inini yurt dışına ihraç ederek, bir anlamda hisse ihracı yapmış oluyoruz. Türkiye'ye yabancı yatırımcıyı hisse satışıyla getirmiş oluyoruz, döviz getiriyoruz. Bu bizim için çok onur ve gurur verici.”

TORUNLAR GYO

1996 yılında kurulan Toray İnşaat'ın, 2008'in Ocak ayında SPK'nın onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan şirket, Türkiye'deki alışveriş merkezi projelerini gerçekleştiren şirketlerden biri olma özelliğini taşıyor.

Torunlar GYO'nun tamamlanmış projeleri arasında, Bursa Zafer Plaza, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunuyor. Torunlar GYO'nun yüzde 99,9 pay ile Antalya Depo Outlet'de, Yeni Gimat'taki yüzde 14,8 pay ile Ankamall ve Crowne Plaza'da, yüzde 44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina'da ve yüzde 41,4 pay ile Nishİstanbul'da yatırımları bulunuyor. Şirketin İstanbul'daki ilk AVM yatırımı TORIUM Alışveriş Merkezinin ise bu ay sonunda açılması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!