Güncelleme Tarihi:
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, meyve üretiminde sahip olduğu çeşitlilik ve uygun iklim yapısıyla ilçenin bu alanda önemli bir marka olduğunu söyledi.
Silifke'nin çilek üretiminde de söz sahibi olduğu vurgulayan Can, 150 bin dönüm alanda üretim yapıldığını ifade etti.
Can, ilçede 150 dönüm alanda ise örtü altı üretim yapıldığını anlatarak, bunun da 50 dönümünün topraksız tarımla yapıldığını söyledi.
Topraksız tarımla çilek üretiminin ilçede 2009 yılında 1 dönümle başladığını anımsatan Can, "Aradan geçen sürede olumlu sonuçlar alınınca bu tarz üretim yapılan alan 50 dönüme kadar çıktı. Bu uygulamada kokopit denilen Hindistan cevizinin liflerinden elde edilmiş ham madde kullanılıyor. Daha az alandan daha çok ürün elde edilebiliyor. Topraktaki hastalıklı etmenlerden uzakta yetiştiricilik yaptığımızdan dolayı bitkiler daha sağlıklı oluyor. Ayrıca daha az gübre ve işçilik harcanıyor" dedi.
Can, topraksız tarımla çilek yetiştiriciliğini daha da yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizerek bunun için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Topraksız çilek yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi Hüseyin Demir de bu çileğin üreticilerden 3 ile 3,5 lira arasında alıcı bulduğunu, topraksız tarımla üretilen çileğin açık arazideki çilekle aynı kalite ve lezzete sahip olduğunu belirtti.