Toplantıya Türkiye damgası

Güncelleme Tarihi:

Toplantıya Türkiye damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 13:03

Paris'te düzenlenen OECD Haftası 2012 toplantılarına Türkiye damgasını vurdu. OECD Bakanlar Konseyi'nin başkanlığını 26 yıl sonra ilk kez Türkiye yaparken, toplantıların katılımcıları arasında da iş dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Hürriyet Dünyası bu önemli toplantıları Paris'te Arzu Çakır Morin ve Vahap Munyar'ın aktardığı yorum, görüntü ve haberlerle takip etti.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, OECD Bakanlar Konseyi'nin açılışında konuştu.

Babacan, konuşmasında, “Kredi derecelendirme sistemleri adil bir şekilde düzeltilmeli ki ülke değerlendirmeleri nesnel bir şekilde gerçekleştirilebilsin” dedi. Avrupa'daki krize de değinen Babacan, önemli olanın ileriye düşünerek atılacak uzun vadeli adımlar ve uygulamalar olduğunun altını çizdi.

"AB'DE SİYASİ İRADE YOK"

OECD toplantılarının ana gündem maddeleri arasında Yunanistan'daki ekonomik durum ve buna bağlı olarak euro krizi yer aldı. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "Güveni Yeniden İnşaa Etmek ve Kapsamlı Büyüme" konulu oturumda konuştu. Özince, OECD'nin ekonomik raporu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Oturumun ardından Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Özince, Avrupa Birliği'nde krizden çıkışı sağlayacak şekilde bir siyasi irade birliğinin konulamadığını söyledi.

OECD Haftası, OECD Forumu’nun yanı sıra Bakanlar Konseyi'yle de uluslararası platformdan pek çok kişiyi bir araya getiriyor. Paris'teki toplantının 1,500'e yakın katılımcısı arasında çeşitli ülke bakanları, üst düzey yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, sendika temsilcileri bulunuyor.

"Hepimiz aynı gemideyiz" sloganıyla düzenlenen bu yılki toplantıların ana temasını ekonomik büyümenin artırılması için hep birlikte çalışılması gerekliliği oluşturuyor.

Türkiye'den OECD toplantılarına ayrıca aralarında Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, FİBA Holding yönetim kurul üyesi Murat Özyeğin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Çimento İşverenleri Genel Sekreteri İbrahim Sancar Bayazıt ve İlaç İşverenleri Genel Sekreteri Turgut Toksöz’ün de bulunduğu çok sayıda önemli isim katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!