Toplam kredi riski 83 milyar YTL

Güncelleme Tarihi:

Toplam kredi riski 83 milyar YTL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 12:20

Kredi Kayıt Bürosu verilerine göre, bireysel kredi referans sistemi kapsamında 77 milyon kredi hesabı bulunurken, toplam kredi riski de 83 milyar YTL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Bankalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Kredi Kayıt Bürosu’nun kredi referans sistemi verilerine göre, 28 milyon açık kredi kartı, 18 milyon kapalı kredi kartı, 14 milyon açık tüketici kredisi, 17 milyon kapalı tüketici kredisi bulunuyor. Bireysel kredi referans sistemi kapsamında geçen 46 milyon sorgulama gerçekleşti. Toplam 27 milyon portföy yönetim ve 19 milyon da yeni başvuru sorgulaması gerçekleşti.

BÜRO’NUN 9 ORTAĞI BULUNUYOR

Bu arada Akbank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası Kredi kayıt Bürosu’nun ortakları arasında yer alıyor. Büro’nun 21 de üyesi bulunuyor. Bireysel büro hizmetleri kapsamında, kredi referans sistemi, bireysel kredi notu, internet sahtekarlıkları alarm sistemi, sahte bilgi, belge alarm sistemi, kredi kartları limit sistemi hizmeti vergiliyor. Ayrıca, kurumsal büro projesi kapsamında, Ocak 2006-Mart 2007 tarihleri arasında ortak banka sistemi geliştirme çalışmalarının yapılırken, Nisan ayında da kullanıcı testleri başlatıldı.

TEST AMAÇLI BİLGİ PAYLAŞIMI

Kurumsal büro sistemi kapsamında, İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Şekerbank ve Akbank arasında test amaçlı bilgi paylaşımı ise sürüyor. Sistem ile, şirket künye bilgileri, kredi bilgileri, teminat bilgileri paylaşılabiliyor. Veri tabanı boyutuna bakıldığında ise, toplam 54 bin 801 anonim şirket, 317 bin 883 limited şirket, 922 bin 111 şahıs şirketi, 27 bin 997 diğer şirket türleri olmak üzere toplam 1 milyon 322 bin 792 şirkete ilişkin bilgiler yer alıyor.

TÜM BANKALAR SİSTEME DAHİL EDİLECEK

Kredi Kayıt Bürosu, tüm bankaların sisteme dahil edilmesine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, finansal kiralama ve factoring şirketleri için analiz çalışmaları yapılacak. Veri tabanındaki vergi türleri arttırılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!