Topçu, THY’de yeni başkan oldu ‘Allah mahcup etmesin’le başladı

Güncelleme Tarihi:

Topçu, THY’de yeni başkan oldu ‘Allah mahcup etmesin’le başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Türk Hava Yolları’nda (THY) Candan Karlıtekin’in istifasıyla boşalan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı’na Hamdi Topçu seçildi.

Haberin Devamı

THY’nin dün saat 14.00’te başlayan ve iki saat süren yönetim kurulu toplantısında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda Yönetim Kurulunda C grubu hisseleri temsilen Hamdi Topçu’nun görev yapmasına karar verildi.
Omuzlarındaki yükün ağırlığı
Topçu’nun yürüttüğü yönetim kurulu ve icra komitesi başkan vekilliğine Prof. Dr. Cemal Şanlı atandı. Şanlı, THY’de 2003’ten bu yana yönetim kurulu üyesiydi. Yönetim Kurulu’nun yeni Başkanı Hamdi Topçu, yayınladığı mesajda “Beş yıldır Yönetim Kurulu’nda Başkan Vekili olarak görev yaptığım için, omuzlarıma aldığım yükün ne derece ağır olduğunun ve sorumluluk yüklediğinin bilincindeyim. Allah mahcup etmesin” dedi.
THY uçan şirket oldu
Topçu, son 7 yılda önemli bir aşama kaydettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “THY hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamıyla ‘uçan’ bir şirket oldu. Bu dönemde THY’yi ‘uçuran’ ekibin içinde yer almak, şahsen benim için her zaman bir övünç vesilesi olacak. Bu vesileyle önce bir hakkın teslimini yapmak istiyorum. THY’nin bu başarılarının ardındaki en önemli isimlerden biri Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı olarak 2003’den beri görev yapan Sayın Candan Karlıtekin’dir. THY’nin bugün geldiği noktaya, başta Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin olmak üzere birbiriyle kenetlenen yönetim kurulu üyelerinin çizdiği vizyonun gerçekleşmesiyle ulaştı. Yapmış olduğu değerli hizmetler için bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Hamdi Topçu kimdir
Rize’nin Çayeli ilçesinde 1964’te doğan Topçu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1986’da mezun oldu. Mali Müşavirliğe aynı yıl İstanbul/Kartal’da başladı. THY’ye 2002’de yönetim kurulu üyesi olarak giden Topçu, 5 yıldır Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan vekili görevlerini sürdürüyordu. Evli olan Topçu, 4 çocuk babası.

Haberin Devamı

Arıkopter’in ilk uçuşu 2010’da

İSTANBUL Teknik  Üniversitesi (İTÜ) tarafından tasarlanan ve üretimi TAİ’de (Turkish Aerospace Industries-TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş) yapılan ilk Türk yapımı Arıkopter isimli deneysel prototip helikopterin yer testlerine, 2010 yılında başlanacak. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Şahin, “Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) projelere destek veriyor. İTÜ’de Arıkopter adı verilen deneysel prototip helikopterin üretimi için Havacılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Projesi sunduk. Proje sahibi İTÜ ancak TUSAŞ, Aselsan ve Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı 5. Ana Bakım Merkezi ile de çalışıyoruz. İlk Türk yapımı helikopterin seri üretim olmaması nedeniyle Türkiye’de yapılma imkanı olmayan bazı alt sistemler dışında, tamamen ülke içinde üretilen ilk özgün Türk helikopteri olacak” dedi. Şahin yer testlerine gelecek yıl başlanacak helikopterin 8 kişilik olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!