Topbaş: Bize kesenin ağzı açıldı, sistem hızımızı kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Bize kesenin ağzı açıldı, sistem hızımızı kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2005 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başta ulaşım ve toplu konut olmak üzere kentin bütün sorunlarını çözmek için ‘zamanla yarıştıklarını’ belirterek, ‘Bize güvenen vatandaşlar dişlerinden tırnaklarından artırarak zorlukla biriktirdikleri paraları ucuz konut sahibi olmak için bize veriyorlar. Bu güven bizim en büyük sermayemizdir. Yatırımcılar ve bankalar da, düşük faizlerle maddi kaynak sağlamak için keselerinin ağzını açtı ancak ağır sistem bizim hızımızı kesiyor’ diye yakındı.

YENİ KONUT KAMPANYASI:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), TOKİ ve KİPTAŞ aracılığıyla yaptırdığı toplu koutların satış kampanyasına başvuruda bulundukları halde kurada hak sahibi olmayan vatandaşlara özel olarak düzenlediği ‘Yakuplu Evleri Projesi’nin satış kampanyası dün başlatıldı. Kampanyanın başlatılması nedeniyle düzenlenen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘Ucuz sosyal konut için yapılan talepleri, arsa bulamadığımız için yeterince karşılayamıyoruz. Bu yüzden Sayın Başbakan’dan bize yeni arsalar vermesini talep ettik. Eğer şehirleri önceden daha iyi kurgulayabilseydik, bu sorunları yaşamazdık. Biz aynı kurgu hatalarını tekrarlamayacağız. Bu yüzden yeni oluşturduğumuz yerleşim alanlarının ulaşım planlarını şimdiden hazırlıyoruz. Bu çerçevede, metroyu Küçükçekmece ve Bahçeşehir’e kadar götüreceğiz’ dedi.

VİCDANEN RAHATSIZIM:

Kendisinin de eskiden otobüsle seyahat ettiğini hatırlatan Topbaş, ‘Otobüslerdeki insanlarımızın o sıkıntılı hallerini gördükçe samimi olarak söylüyorum vicdani olarak rahat değilim. 19 ay önce 500 yeni otobüs için ihaleye çıktık ancak katılan firmalardan birisinin yaptığı itiraz yüzünden o otobüsleri hala alamadık. Böyle işliyor bu sistem bu. Ama bunları çözeceğiz’ diye konuştu. İstanbul’da herkes ev sahibi olana kadar, TOKİ ve KİPTAŞ aracılığıyla, İkitelli, Zeytinburnu, Halkalı, Mimar Sinan, Tuzla, Esenyurt ve Sefaköy gibi bölgelerde, ucuz sosyal konutların yanı sıra kaliteli, yaşanabilir ve güvenilir konutlar yapacaklarını belirten Topbaş, inşaat sektörünün diğer sektörleri de hareketlendirip, işsizliği azaltacağını da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!