TOKİ ile ilgili usulsüzlük saptanmamış

Güncelleme Tarihi:

TOKİ ile ilgili usulsüzlük saptanmamış
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 17:10

Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından son 3 yıllık dönemde yaklaşık 1000 adet inşaat, müşavirlik, planlama, projelendirme, jeolojik etüd ve benzeri kapsamda ihale gerçekleştirildiği ve bunlara ilişkin hiçbir usulsüzlük saptanmadığı kaydedildi.

TOKİ, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan “bir müteahhide ayrıcalıklı muamele yapıldığı ve ihale verildiği” şeklinde kamuoyunu yanıltıcı, dolayısı ile TOKİ'nin güvenilirliğini zedeleyen haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, TOKİ'de ihalelerin, Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesi uyarınca, duyuru ve açık ihale usulüne göre, basına açık olarak şefaf şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi.
TOKİ'de gerçekleştirilen ihalelerde 10 Haziran 2004 tarih ve 25488 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslar” çerçevesinde sözleşme anında isteklinin başka sözleşmesi varsa, iş bitirme belgesini aşmayacak şekilde ikinci iş alabilmekteyken, 13 Nisan 2005 tarih ve 25785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar” kapsamında bu uygulamanın kaldırıldığı ve firmaların bir iş bitirmeyle uygun teklif vermesi durumunda birden çok iş alabilmesinin sağlandığı ifade edildi ve şöyle devam edildi:
“Bunun üzerine, isteklilerin TOKİ'de sözleşmesi bulunan işlerini yüzde 70 seviyeye getirmeden, ikinci bir iş almamaları yönündeki talebimiz de Başbakanlığa sunulmuştur.
Basında adı geçen firma da bu kapsamda gerçekleştirilen ihaleler sonucu, İdaremizden 8 adet iş almıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!