Togg’da satışlar başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Togg’da satışlar başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 09:56

TOGG’un merakla beklenen satış ve teslimat sürecinin bu hafta itibarıyla başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili son açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Kacır, MÜSİAD’ın 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak. Togg’la birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bu sadece bir markanın, bir şirketin yolculuğu değil, bu sadece bir otomobil yolculuğu da değil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yıldız olma iddiası taşıyan Türkiye’nin yolculuğu olacak” ifadelerini kullandı.

Şirket bu sene C segmentindeki tamamen elektrikli SUV modelinden 20 bin adet üretecek.

İKİ FARKLI VERSİYON

Bu modelin 160 kW güce (218 beygir) sahip arkadan itişli ve 320 kW güce (435 beygir) sahip dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı versiyonu olacak. 160 kW’lık versiyon 7.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza, 320 kW güç üreten versiyon ise 4.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilecek. Otomobilin daha az güce sahip versiyonu tam şarj ile 300 kilometre civarında, güçlü versiyonu ise 500 kilometre civarında bir menzile sahip olacak. Togg C-SUV hızlı şarj desteği sayesinde, hızlı şarjı destekleyen istasyonlarda 25 dakikada bataryalarını yüzde 80 doldurabilecek.

Haberin Devamı

SİPARİŞLER NASIL VERİLECEK

TOGG ilk modelinin siparişlerini internet sitesi ve Trumore mobil uygulaması üzerinden toplayacak. Ön sipariş dönemi sona erdikten sonra aracı teslim almaya hak kazananları ve hak kazanan bu kişiler arasında teslim önceliğini belirleyecek bir çekiliş gerçekleştirilecek.

Çekiliş sonuçlarının ardından Togg C-SUV’lar sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. İlk teslimatların bu ayın sonunda yapılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!