TOBB, ‘Sıra bizde’ çağrısı yaptı, Pakistan’a 1 milyon dolar gönderdi

Güncelleme Tarihi:

TOBB, ‘Sıra bizde’ çağrısı yaptı, Pakistan’a 1 milyon dolar gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 00:00

TOBB, sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Pakistan’a 1 milyon dolar nakdi yardım kararı aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yardım sırası Türkiye’dedir. Türk iş âleminden katkılarını bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

SEL felaketi nedeniyle binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan için Türkiye’den yardım kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Pakistan için bir yardım kampanyası başlatırken, yönetim kurulunda da 1 milyon dolarlık nakdi yardım kararı aldı. 11 yıl önceki Marmara depreminde yardıma koşanların başında Pakistan’ın geldiğini anımsatan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Şimdi yardım etme sırası Türkiye’dedir. Türk iş alemine sesleniyor, katkılarını bekliyorum” dedi.
Pakistan Sel Felaketi Yardım Kampanyası’na Türkiye’nin her tarafından katılım sağlamak amacıyla, Halk Bankası Ankara-Çukurambar Şubesi’nde bir yardım hesabı açılırken, Başbakanlık genelgesi çerçevesinde tüm yardımlar tek elden yürütülecek. 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsalar kanalıyla, bu yardım faaliyetinin duyurulmasını ve yaygınlaşmasını amaçladıklarını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “Banka hesabında toplanan yardımlar, devletin resmi kanalları üzerinden Pakistan’a ulaştırılacak. Önümüzdeki dönemde, suların çekilmesinden sonra, Pakistan’ın ihtiyaç duyacağı, müteahhitlik, enerji, ulaşım, tarım ve altyapı hizmetlerinin rehabilite edilmesi konusunda da destek olmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Pakistan’ın altıda birinin sular altında kaldığını, 600 bine yakın ev ve iş yerinin hasar gördüğünü, ölenlerin sayısının 2 bini, etkilenenlerin sayısınınsa 20 milyonu bulduğunun tahmin edildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Pakistan’ın yalnız bırakılması halinde, milyonlarca insan açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla karşı karşıya kalabilir. Hatta çıkacak kargaşa ve çatışmalar, hem Pakistan’ı hem de bölgeyi, daha büyük tehlikelere sürükleyebilir.”
Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak harekete geçmek istediklerini ve 1 milyon dolar tutarında nakdi yardım için yönetim kurulunun karar aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Pakistan Büyükelçisi: 70 yıl geriye gittik

PAKİSTAN’ın Ankara Büyükelçisi Sardar Tariq Azizuddin, ülkesinin çok zor durumda olduğunu ifade ederek, altyapıda büyük hasarlar meydana geldiğini ve bazı tahminlere göre ülkenin 70 yıl geriye gittiğini söyledi. Azizuddin, şöyle konuştu: “2 bin kişi yaşamını yitirdi. Ancak asıl tablo sular çekildikten sonra ortaya çıkacak. Yaşamını kaybeden sayısı, görece diğer büyük afetlere göre az belki ancak bu çapta bir felaketle tek başımıza savaşamayız.”

Haberin Devamı

Altyapı için ekip gidebilir

RİFAT Hisarcıklıoğlu, yardımın niteliğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Müteahhitlik söz konusu olunca Türk müteahhitleri olağanüstü işler çıkarıyor. Altyapı için ilgili uzmanlığı olan ekiplerin Pakistan’a gönderilerek yeniden yapılandırılmayla ilgili proje yapılabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!