TOBB: Faiz insin bahar havası sürsün

Güncelleme Tarihi:

TOBB: Faiz insin bahar havası sürsün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2003 02:18

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümetin Vergi Barışı uygulamasından sonra piyasalarda yeniden bahar havası estiğini söyledi.

Hükümetin hedeflediği enflasyonun yüzde 20-25 olduğunu kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘‘O zaman bu rakamlara göre piyasalardaki faizler yüksektir. Bu hedeflere göre faiz oranları hedeflenen enflasyondan 10 puan fazla olmalıdır. Vergi barışının yarattığı bahar havasının devam etmesi için faizler düşmelidir’’ diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hisarcıklıoğlu, ülkemizde halen bir sanayi envanteri bulunmadığını söyleyerek, ‘‘Bu ayıp, devletin, bu ayıp bizimdir. Halen hangi konuda ne sanayi kuruluşu olduğu ve ne üretim yaptığı belli değidir. Bu savaşa giren bir ordunun elindeki silahları, tankları, uçakların sayısını bilmemesi anlamına geliyor. Bu nedenle 10 yılda bir DİE'nin yaptığı araştırmaya bakıyoruz. Aradan bu kadar zaman geçiyor, tespitler geri kalıyor. Bu nedenle sağlıklı bir sanayi envanteri çıkarılıp buna göre yatırımlar teşvik edilmelidir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!