TMSF'den bireysel borçlulara son çağrı

Güncelleme Tarihi:

TMSFden bireysel borçlulara son çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2004 10:56

Tasarruf Mevduatı Fonu’nun (TMSF), Fon’a ve Fon bünyesine devredilmiş 20 bankaya 45 trilyon liralık bireysel kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesap borcu bulunan 100 bin müşteri için uygulamaya koyduğu ödeme kolaylıklarından yararlanma süresi 30 Haziran’da bitiyor.

Haberin Devamı

TMSF’den yapılan açıklamada, bireysel borçlulardan olan alacakların tahsilatının hızlandırılması amacıyla getirilen ödeme kolaylıklarını kapsayan kampanyada son haftaya girildiği hatırlatıldı.

TMSF’nin 20 bankaya borçlu olan ve bankalar Fon’a devredildikten sonra borçları için ödeme başvurusunda bulunmayanlara sağladığı fırsat 30 Haziran 2004 akşamı bitiyor. TMSF bu çerçevede Fon’a başvuran bireysel borçlular ile kefillerin birikmiş faiz borçlarına indirim uyguluyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen bireysel borçluların son ödeme tarihine kadar TMSF’ye dilekçe ile başvurmaları yeterli olacak. TMSF’ye son güne kadar geri ödeme için başvuruda bulunmayan borçlular hakkında haciz işlemi uygulanacak.

TMSF, borcunu peşin ödeyerek kapatmak üzere başvuruda bulunanlara, toplam borç tutarı içindeki birikmiş faiz toplamı üzerinden yüzde 60 oranında peşin ödeme indirimi uygulayacak. Borcunu taksitler halinde ödeyerek kapatmak üzere başvuruda bulunanlara, toplam borç tutarı içindeki birikmiş faiz toplamı üzerinden yüzde 40 oranında indirim uygularken kalan anaparaya faiz uygulamayacak. Ayrıca kalan borcun, ilk taksit tutarı peşin ödenmek kaydıyla en fazla 9 eşit taksitte ödenebilinecek.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Fona devredilmiş olan Sümerbank (Sümerbank, Bank Kapital, Yaşarbank, Yurtbank, Egebank ve Ulusalbank), Etibank (Etibank, Interbank ve Esbank), Kentbank, İktisat Bankası, EGS Bank, Sitebank, Bank Ekspres, Bayındırbank, Tarişbank, Pamukbank, Toprakbank, Demirbank ve Türk Ticaret Bankası’na toplam 145 trilyon lira borcu bulunan 180 bin borçludan 60 bini bu kampanya başlamadan önce borçlarını kapattı.

Borçların yüzde 70’ini oluşturan 100 trilyonluk liralık kısmı tahsil edilince kalan yüzde 30 oranındaki bireysel borçlular için TMSF tarafından mayıs başında başlatılan kampanyaya 10 bin kişi başvurdu. Bu kapsamda toplam 45 trilyon lira olan borcun 5 trilyon liralık kısmı yeniden yapılandırıldı.

Bireysel borçluların, TMSF, İzmir Bölge Grup Başkanlığı, Ankara Bölge Grup Başkanlığı ile Bayındırbank şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

TİCARİ VE KURUMSAL BORÇLULAR

TMSF’nin ticari ve kurumsal nitelikli kredi borçlularına yönelik olarak geçen ay başlattığı geri ödeme kampanyası ise 15 Temmuz 2004 tarihine kadar devam edecek. Geri ödemede bulunmak isteyen ticari ve kurumsal nitelikli kredi borçluların dilekçeyle son ödeme tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!