TMSF, batık bankalara 10 yıl taksit yaptı

Güncelleme Tarihi:

TMSF, batık bankalara 10 yıl taksit yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:06

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in "Sistemi zorlayacak bir değişikliğe razı olmam" sözlerini hatırlatarak, bu önerinin sistemi zorlayıp zorlamayacağını sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi:

"Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), batık bankalar için üç yıl ödemesiz, 10 yıla, libor artı binde beş faiz vererek kolaylık sağladı. TMSF bunu yaparken sistem mi bozuldu? Şimdi yine ekonomik ve toplumsal bir sorunun çözümünü öneriyoruz. Sistem neden bozulsun. Bu konu bu aşamada bankacılara sorularak çözülecek bir konu değildir. Bizim çözmemiz gerekiyor."

Bankalar Birliği ’takip hukuku’ çalışması başlattı

KOMİSYON
aşamasında, birikmiş kart borcunun düşük faiz ve uzun vadeyle çözüm önerilerine direnç gösteren Türkiye Bankalar Birliği (TBB) de son gelişmeler nedeniyle Genel Kurul’da gelebilecek farklı değişiklik önerileri üzerinde "takip hukuku" açısından çalışma başlattı. Ödenmeyen borcun, henüz icra aşamasına gelmeden önceki tutarıyla, icra başladıktan sonraki tutarı arasında büyük farklar olduğuna dikkat çekilerek, faiz indirimi ve vade uzaması seçeneklerinin bu temel üzerinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çiçek: Meclis doğrusunu yapar

ADALET
Bakanı Cemil Çiçek, yasaların günlük beklentilere göre çıkarılamayacağı, aksi takdirde bunun başka sıkıntılara yol açacağı uyarısında bulundu. Çiçek, "Tasarı, TBMM gündemindedir. Ne karar verecekse Meclis karar verecektir. Meclis, mevcut realiteleri dikkate alarak bir karar verir. Yasaları çıkarırken gündelik beklentilere göre çıkarırsanız yarın başka türlü sıkıntılar olur. Doğru olan neyse Meclis onu yapacaktır" dedi.

Tüzmen: Ayağınızı yorgana göre uzatın

DEVLET
Bakanı Kürşad Tüzmen, tasarının geriye yürütülmesinin zor olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Geçmişi düzeltmek zor. Geçmişle ilgili düzenleme yapamazsınız. Biz bugünden başlayalım. Bundan sonrasını uygun hale getirirsek o da büyük başarıdır. Herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerekir. Aşırı kullanımın olumsuzlukları, aile bireylerinden başlar, sonra küçük orta boy şirketlere ve oradan da büyük boy şirketlere kadar gider. Bunun bir dengesi var; tabii ki kredi kartları olsun. Ama ödeme gücüne göre belli limitler dahilinde verilsin. Tüketime alıştıralım ama aşırı tüketim ekonomi dengelerini sıkıntıya sokar."

Kredi kartına 26 intihar girişimi

KREDİ
Kartları Yasası’nın bu hafta yapılacak görüşmeleri öncesinde bir polis memurunun TBMM’de intiharı, diğer kredi kartı intiharlarını gündeme getirdi. Tükeciler Birliği’nin "Kredi Kartları İntihar Raporu"na göre; 4 Mart 2003 ile 27 Kasım 2005 tarihleri arasında toplam 26 intihara teşebbüs olayı gerçekleşti. Rapora göre bazıları yaşam kaybı ile sonuçlanan söz konusu vakalar İzmir’in Bornova ve Buca ilçeleri ile Ordu, Bursa, Ankara, Denizli, Çorum, Antalya, Aydın, Mersin, Çanakkale, Kastamonu, İskenderun, Balıkesir, Konya, İstanbul, Kütahya, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Uşak, Manisa’da meydana geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!