Tıp Bayramı değil grevi

Güncelleme Tarihi:

Tıp Bayramı değil grevi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 02:05

Sağlık Çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı’nı, dün yaptıkları iş bırakma eylemi ve yürüyüşlerle kutladı. ‘G(ö)rev’ dedikleri iş bırakma eylemine, doktor, dişhekimleri, hemşire, ebe, yardımcı sağlık personeli ve diğer çalışanlar katıldı.

Haberin Devamı

14 Mart Tıp Haftası öncesi sağlık çalışanları Türkiye’nin her yerinde sağlık alanındaki sorunları ve özlük haklarıyla ilgili taleplerini dile getirmek için g(ö)reve çıktı. Hastanelerde sadece acil sağlık hizmetleri verilirken vatandaşlar da sağlıkçılara destek verdi.
İstanbul’da sağlık grevine katılım yüzde 85’i buldu. Memur-Sen hariç bütün sendika, oda ve derneklerin katıldığı grevde hastanelerinde araya gelen binlerce sağlık çalışanları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanları yürüyüşü halaylar çekerek ve “Sağlık haktır satılamaz”, “Sağlıkta dönüşüm yıkım getiriyor”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir” sloganları ile hazırlandı. İstanbul Tıp Fakültesi’nde toplanan sağlık çalışanlarıysa hasta ve yakınlarına birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

3.5 LİRALIK ZAMMA TEPKİ

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun grev kararı karşısında “Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum” dediğini hatırlatarak şunları söyledi: “Tabloya birlikte bakalım ve iyi olanı bulalım: Özelde ciro, kamuda performans baskısı, yönetici/amir baskısı, kötü muamele, yıldırma, şiddet tehtidi, havasız, penceresiz, aydınlatmaları kötü çalışma alanları, iş güvencesiz, taşeron sistemi, özellerde aylarca maaşsız çalışma, her gün başka bir semt polikliniğinde rotasyon, molasız, nefes almadan çalışma, polikliniklerde 80, 100, 150 hasta bakılması, birinci basamakta 2 bin yerine 3 bin 600 kişiye varan bir hüfusa hizmet verilmesi, acillerde tek bir hekimin günde 500 hasta bakması, 36 saat kesintisiz çalışma, servis nöbeti tutan öğretim üyeleri, 7 gün 24 saat icap nöbeti ve bütün bu ağır çalışmanın sonunda emeklilikte sefalet ücreti. Bu tablo hem biz sağlık çalışanları hem de hastalarımız için iç açıcı değil.”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yüzde 50’lik zam için yuhalayan sağlıkçılar, “3.5 liralık zam balon çıktı” dedi. Sağlık İl Müdürlüğü önünde yapılan konuşmalarda da çalışma koşullarının düzeltilmesi, emeklilikte insanca yaşanabilecek güvenceli gelir, fiili hizmet zammı, kaliteli tıp eğitimi, nitelikli sağlık hizmetlerine ücretsiz ulaşım talep edildi.
İstanbul Tıp Fakültesi ve Sağlık İl Müdürlüğü önünde, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçiminde en yüksek oyu alan, Prof. Dr. Raşit Tükel’in atanması da istendi.

Haberin Devamı

Bakanlık önünde tabutlu eylem

ANKARA’da ise Türk Sağlık-Sen üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde “tabutlu” eylem yaptı. Numune Hastanesi önünde toplanan grup Sağlık Bakanlığı binası önüne kadar yürüdü. Eylemciler, “Lisans tamamlama nerede” pankartı ve üzerinde “Merhume; hemşire, ölüm nedeni; bulaşıcı hastalık”, “Merhume; doktor, vefat nedeni; sağlıkta şiddet” yazan tabutlar taşıdılar. Grup, görevi başında çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden sağlıkçıları temsil eden tabutları bakanlık önüne bıraktı. Çalışanlar daha sonra tabut başında, hayatını kaybedenler için dua etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!