The Banker’den Akbank’a ‘en iyi’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

The Banker’den Akbank’a ‘en iyi’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 01:08

DÜNYANIN önde gelen yayınların-dan The Banker tarafından her sene verilen, dünya bankacılık çevrelerinde büyük merakla beklenen ve bankacılık sektörünün en üst düzey ödülü olarak kabul edilen “Yılın Bankası Ödülleri” sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Akbank, “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü The Banker editörü Brian Caplen’dan aldı. The Banker editörü Brian Caplen, Akbank’ın başarılı performansının ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülünün Akbank’a verilmesinde etkili olduğunu vurgulayarak ödüle ilişkin şu açıklamalarda bulundu: ”Akbank yüksek pazar payı kazanımları ve güçlü finansallarıyla Türk bankacılık sektöründeki gücünü daha da artırıyor. Bunun yanında, ilk Türk Lirası cinsi Eurobond ihracını başarıyla gerçekleştiren Akbank uluslararası bankalarla yapmış olduğu işbirliği anlaşmalarıyla da Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki karşılıklı ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlıyor” dedi.

DÖRDÜNCÜ ÖDÜL

Binbaşgil, The Banker’dan aldıkları ödülün 2013 yılında uluslararası alanda kazandıkları dördüncü ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülü olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu ödülleri Akbank’ın fazlasıyla hak ettiğini de söyleyebilirim. Bu dönemde temel bankacılık ürün ve hizmetlerinin hemen hemen hepsinde sektörün üzerinde büyüme kaydettik. Bu büyümeyi de krlılık içinde, risklerimizi de çok iyi yönetmeyi sürdürürek, sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdik. Diğer yandan dünyadaki gelişmeleri ve trendleri de çok iyi okumaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde müşterilerimizin kullanımına sunduğumuz yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle sektöre öncülük ediyoruz. 2013 yılında şu ana kadar 70’e yakın seçkin yurtiçi ve yurtdışı ödül kazandık.”
Tüm Akbanklıların yüksek motivasyonu, enerjisi ve yüksek performansının bankayı ödül platformlarında daha da büyük başarılara taşıdığını vurgulayan Binbaşgil, “Akbank sadece The Banker tarafından değil, bunun yanında Euromoney, World Finance ve Global Banking & Finance Review tarafından da ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ olarak seçildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!