Terim’e 110 milyar normal Daum, Gerets’den pahalı

Güncelleme Tarihi:

Terim’e 110 milyar normal Daum, Gerets’den pahalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2005 01:31

CHP Milletvekili Yakup Kepenek, spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e, ‘Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’e ayda 110 milyar lira ödemek normal midir?’ diye sordu.

Şahin, ‘Daum, Fenerbahçe’den yılda 2 milyon Euro, Gerets de Galatasaray’dan 1.3 milyon Euro alıyor. Terim’in ücretini asgari ücretle karşılaştıramayız’ yanıtı verdi.

MİLLETVEKİLLERİ yabancı teknik direktörler ve futbolcuların aldıkları ücretleri merak etti. Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Süper Lig’deki iki önemli yabancı teknik adamın aldığı yıllık ücretleri açıkladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum yıllık 2 milyon Euro, Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets 1.3 milyon Euro alıyor.

ASGARİ ÜCRETLE KIYASLAMA:

CHP Milletvekili Yakup Kepenek, özellikle milli takım teknik direktörü ile yabancı antrenörlere verilen maaşların o ülkedeki asgari ücret ve kişi başına düşen milli gelirle kıyaslanmasını istedi. Kepenek, diğer ülkelerdeki ücret uygulamalarını da gündeme getirerek, ‘Fatih Terim’e milli takım teknik direktörlüğü için aylık 110 milyar lira ödenmesinin normal olup olmadığını’ sordu. Kepenek, Şahin’e ‘Spordan sorumlu bakanı olarak bu rakamları doğal karşılıyor musunuz’ sorusunu yönetti.

RAKAMLAR NORMAL:

Şahin, önergeye verdiği yanıtta, ‘Spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcular ve teknik adamların ücretlerinin o ülkelerin geçerli asgari ücreti veya kişi başına düşen gelirlerle karşılaştırılması söz konusu olamaz’ dedi. Şahin, benzer ücret uygulamalarının Avrupa ülkelerindeki antrenörler için de geçerli olduduğunu belirterek, ‘Bu rakamlar birbirleriyle kıyaslanırsa durumun anlaşılması daha kolay olur’ dedi. Şahin, yurtdışındaki milli takım teknik direktörleri ile kulüp antrenörlerinin aldığı yıllık ücretlerden de örnek verdi. Şahin’in açıkladığı yılık ücretlerde yıl içerisinde ödenen primler bulunmuyor.

Teknik direktörler nerede kaç para alıyor

Türkiye’deki yabancı antrenörler

Christoph Daum (Fenerbahçe): 2 milyon Euro

Eric Gerets (Galatasaray): 1.3 milyon Euro

Yabancı Milli Takım Antrenörleri

Sven Goran Eriksson (İngiltere Milli Takımı): 5.8 milyon Euro

Jürgen Klinsmann (Almanya Milli Takımı): 3 milyon Euro

Gus Hidding (Kore Milli Takımındayken): 4.6 milyon Euro

Yabancı Kulüp Antrenörleri

Jose Mourinho (Chelsea): 7.6 milyon Euro

Alex Ferguson (Manchester United): 5.9 milyon Euro

Arsene Wenger (Arsenal): 4.4 milyon Euro

Ottmar Hitzfeld (Bayern Münih): 3.4 milyon Euro

Fabio Capello (Juventus): 3.2 milyon Euro
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!